Opečený chlieb s kuracím mäsom, teplou, chutnou náplňou a rozpusteným syrom mozzarella. Potrebujete rýchly obed? Tak to je on!
Čo budeme potrebovať
- 5 Panini chlebov
- 500 g kuracích pŕs
- 150 g syra Mozzarella
- 2 lyžice oleja
- 1 cibuľa
- 1 paprika
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- lyžice majonézy
- lyžice kečupu
Na marinovanie
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička korenia
- 1 lyžička papriky
- 1 lyžička rascového prášku
- 1 lyžička cesnakovej pasty
- 1 lyžica sójovej omáčky
- 1 lyžička chilli omáčky
Postup
- Kurča nakrájajte na malé kúsky a pridajte do misky spolu s prísadami na marinovanie.
- Na panvici rozohrejte 1 lyžicu oleja na strednú teplotu, a potom pridajte marinovanú kuraciu zmes
- Varte 6-8 minút.
- Zatiaľ čo sa kura varí, nakrájajte cibuľu a papriku najemno, pridajte do panvice a varte ďalších 4-5 minút.
- Paradajky nakrájajte najemno, pridajte do panvice spolu s paradajkovým pretlakom a varte ďalšie 2-3 minúty.
- Akonáhle je kuracia zmes uvarená, nakrájajte pozdĺžne chleby na panini a potom pridajte kečup a majonézu.
- Pridajte kuraciu zmes do panini spolu s mozzarellou.
- Na grilovaciu panvicu pridajte olej a nechajte rozohriať, potom grilujte 2–3 minúty z oboch strán, kým chlieb ľahko nezhnedne.
- Podávajte s hranolkami.
Chcete si pripraviť vlastný taliansky chlebík? Najlepším variantom je domáca focaccia . Vyskúšajte naše recepty a prečítajte si ako na to!