Tieto zdravé fašírky obsahujú čerstvé mäso z kuracích pŕs, luxusnú medovo-horčičnú omáčku a avokádo. To všetko spolu vytvára dokonalú zmes, ktorú si potom podľa chuti osmažíte na panvici či upečiete v rúre. Mňam!
Čo budete potrebovať
- 3 veľké kuracie prsia (cca 800 g)
- 6 lyžíc hladkej múky
- 3 veľké vajcia
- 1//2 cibuľa
- 2 lyžice čerstvej bazalky, nasekané
- 1 veľké avokádo, nakrájané na kocky
Na medovo-horčičnú omáčku:
- 1 a ½ lyžice kokosovej smotany alebo kyslej smotany
- 2 a ½ lyžice jablčného octu alebo citrónovej šťavy
- 2 lyžice dijonskej horčice
- 2 lyžice medu
- 3 strúčiky cesnaku, lisované
- 1 lyžička morskej soli
- 1/2 lyžičky čierneho korenia
Postup
- Olúpte cibuľu a cesnak.
- Pripravte si bylinky.
- Zmiešajte všetky ingrediencie na omáčku v miske.
- Kuracie prsia buď nasekajte v kuchynskom robote alebo ich nakrájajte na jemné kocky.
- Pridajte mäso spolu s cibuľou do misy kuchynského robota a mixujte, kým nebude nasekané nahrubo.
- Uistite sa, že kúsky nie sú príliš veľké alebo príliš malé.
- K rozmixovanému mäsu pridajte zvyšok ingrediencií vrátane omáčky a premiešajte lyžicou.
- Avokádo nakrájajte najemno a pridajte ho až na koniec (tesne pred vyprážaním či pečením), aby si zachovalo svoj tvar.
- Zahrievajte nepriľnavú panvicu na stredne nízkom plameni po dobu asi 3 minút.
- Pridajte tuk na vyprážanie a nechajte 1 minútu prehriať.
- Na rozohriatu panvicu dajte 2 lyžice kuracej zmesi.
- Zatlačte lyžicou dole, aby ste ju usporiadali a vyrovnali.
- Vymažte 3 minúty z každej strany alebo pokiaľ nie je povrch zlatisto hnedý a chrumkavý.
- Opakujte so zvyšnou zmesou na vyprážanie a podľa potreby pridajte ďalší tuk.
- Alternatívne môžete fašírky aj upiecť v rúre.
- Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia a pripravte si plech s ľahko vymasteným papierom na pečenie.
- Vytvarujte si na papieri na pečenie placky a rozprestrite ich v jednej vrstve bez toho, aby sa vzájomne dotýkali.
- Potom pečte 20–25 minút, pričom placky počas pečenia v polovici otočte.
- Dobrú chuť!