Tieto domáce placky z kuracieho mäsa, čedaru a parmezánu sú neuveriteľne jednoduché na prípravu a zároveň strašne dobré. Zvonku krásne chrumkajú a vo vnútri sú naopak šťavnaté. Pripravte si k nim perfektnú cesnakovú majonézu a skvele si pochutnáte!
Čo budete potrebovať
- 700 g kuracích pŕs nakrájaných na jemné kocky
- 2 veľké vajcia
- 1/3 šálky jemnej mandľovej múky
- 1 šálka strúhaného čedaru
- 1/2 šálky strúhaného parmezán
- 1 lyžica jemne nasekanej petržlenovej vňate
- 2 lyžice na tenké plátky nakrájané jarné cibuľky
- 1/2 lyžičky cesnakového prášku
- štipka soli
- 1/8 lyžičky mletého čierneho korenia
- 1-2 lyžice oleja
Na cesnakovú majonézu:
- 1/3 šálky majonézy
- 1 strúčik cesnaku, nasekaný
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 1 lyžička sušeného alebo čerstvého kôpru
- soľ a korenie na dochutenie
Postup
- Zmiešajte všetky ingrediencie na majonézu v malej miske.
- Dajte do chladničky stuhnúť asi na 30 – 60 minút.
- Do veľkej misy pridajte kuracie mäso, vajcia, mandľovú múku, syry, petržlenovú vňať, jarnú cibuľku, cesnakový prášok, soľ a korenie.
- Poriadne premiešajte.
- Pridajte 1 lyžicu oleja do veľkej nepriľnavej panvice.
- Pohybujte olejom po panvici tak, aby pokryl dno panvice.
- Nechajte olej rozohriať.
- Naberte kuraciu zmes porciovačom na zmrzlinu a trochu pritlačte.
- Pridajte zmes na rozohriatu panvicu.
- Mierne sploštite, aby ste vytvorili tvar placky.
- Opakujte s ďalšou kuracou zmesou.
- Súbežne smažte asi 4 fašírky.
- Karbonátok otáčajte až vo chvíli, keď spodná polovica zbelie a povrch bude stále ružový, čo bude trvať cca 5 až 6 minút.
- Obráťte fašírky a smažte ešte niekoľko minút, kým nebudú zlatisté a prepečené.
- V prípade potreby ozdobte jarnou cibuľkou a podávajte s cesnakovou majonézou.
Možno sa vám budú naše recenzie oceľových panvíc . Kto vyhral v našom porovnaní?