Kuracie placky so syrom

Kuracie placky so syrom

Tieto domáce placky z kuracieho mäsa, čedaru a parmezánu sú neuveriteľne jednoduché na prípravu a zároveň strašne dobré. Zvonku krásne chrumkajú a vo vnútri sú naopak šťavnaté. Pripravte si k nim perfektnú cesnakovú majonézu a skvele si pochutnáte!

Čo budete potrebovať

  • 700 g kuracích pŕs nakrájaných na jemné kocky
  • 2 veľké vajcia
  • 1/3 šálky jemnej mandľovej múky
  • 1 šálka strúhaného čedaru
  • 1/2 šálky strúhaného parmezán
  • 1 lyžica jemne nasekanej petržlenovej vňate
  • 2 lyžice na tenké plátky nakrájané jarné cibuľky
  • 1/2 lyžičky cesnakového prášku
  • štipka soli
  • 1/8 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1-2 lyžice oleja

Na cesnakovú majonézu:

  • 1/3 šálky majonézy
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 lyžička sušeného alebo čerstvého kôpru
  • soľ a korenie na dochutenie

Postup

  • Zmiešajte všetky ingrediencie na majonézu v malej miske.
  • Dajte do chladničky stuhnúť asi na 30 – 60 minút.
  • Do veľkej misy pridajte kuracie mäso, vajcia, mandľovú múku, syry, petržlenovú vňať, jarnú cibuľku, cesnakový prášok, soľ a korenie.
  • Poriadne premiešajte.
  • Pridajte 1 lyžicu oleja do veľkej nepriľnavej panvice.
  • Pohybujte olejom po panvici tak, aby pokryl dno panvice.
  • Nechajte olej rozohriať.
  • Naberte kuraciu zmes porciovačom na zmrzlinu a trochu pritlačte.
  • Pridajte zmes na rozohriatu panvicu.
  • Mierne sploštite, aby ste vytvorili tvar placky.
  • Opakujte s ďalšou kuracou zmesou.
  • Súbežne smažte asi 4 fašírky.
  • Karbonátok otáčajte až vo chvíli, keď spodná polovica zbelie a povrch bude stále ružový, čo bude trvať cca 5 až 6 minút.
  • Obráťte fašírky a smažte ešte niekoľko minút, kým nebudú zlatisté a prepečené.
  • V prípade potreby ozdobte jarnou cibuľkou a podávajte s cesnakovou majonézou.
Placky z kuracieho mäsa, čedaru a parmezánu servírované na tanieri s jarnou cibuľkou a mištičkou dipu.
www.kirbiecravings.com

Možno sa vám budú naše recenzie oceľových panvíc . Kto vyhral v našom porovnaní?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.