Lahodná chuť tohto pokrmu spočíva v zjemnení chuti prostredníctvom smotany, ktorá zároveň omáčku urobí ešte krémovejšou.
Ingrediencie:
- 1000 g kuracích pŕs
- 1 žltá cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 PL najemno nastrúhaného čerstvého zázvoru
- 1 šálka kuracieho vývaru
- 3/4 šálky olúpaných čerstvých paradajok bez semienok
- 1/3 šálky smotany alebo šľahačky
- 2 PL olivového oleja
- 1 a 1/2 čajovej lyžičky mletého koriandra
- 1 čajová lyžička mletej rasce
- 1/2 čajovej lyžičky kurkumy
- 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice
- 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
- 1/4 lyžičky mletého klinčeka
- soľ
- 2 PL nasekaného čerstvého koriandra
Postup:
- V malej miske zmiešajte väčšinu korenia, teda mletý koriander, rascu, škoricu, klinčeky a kurkumu, a dajte bokom.
- Na panvici rozohrejte na stredne vysokej teplote olivový olej.
- Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a orestujte ju, kým ľahko nezezlátne, približne 4-6 minút.
- Pridajte prelisované strúčiky cesnaku a zázvor a varte ďalších 30 sekúnd.
- Následne do panvice pridajte tiež pripravenú zmes korenia a varte 30 sekúnd.
- Prilejte kuracie vývar a olúpané a nakrájané paradajky.
- Priveďte do varu, znížte teplotu a zakryté pokrievkou varte približne 5 minút.
- Vzniknutú zmes potom prelejte do mixéra a rozmixujte dohladka.
- Hladkú zmes vráťte späť do panvice a zahrejte.
- Omáčku ochuťte soľou a korením, pridajte aj na kúsky nakrájané kuracie prsia.
- Priveďte zmes opäť do varu, prikryte panvicu pokrievkou a za občasného miešania varte, kým mäso nebude mäkké, približne 12-15 minút.
- Počas poslednej minúty varenia vmiešajte smotanu.
Takto pripravené kuracie na kari podávajte s ryžou basmati posypané čerstvým koriandrom.
Na karí sa dá pripraviť nielen kurča, ale aj sliepka. Inšpirujte sa našimi receptami zo slepačieho mäsa !