Kuracie prsia na masle

Kuracie prsia na masle

Kurča je snáď najpoužívanejšie mäso vôbec, pretože sa hodí v podstate na všetko. Dôležité je, aby nebol pokrm vysušený a mal lahodnú chuť. Tento recept je vynikajúci, a pritom jeho príprava zaberie iba minimum času. Cesnak a zelená cibuľka sú dokonalou poslednou bodkou.

Ingrediencie:

  • 700 g vykostených kuracích pŕs bez kože
  • Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička oregana
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička sušeného koriandra
  • 2 + 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja

Na hubovú omáčku

  • 1 polievková lyžica čerstvého nesoleného masla
  • 350 g čerstvých šampiňónov
  • 1/2 hrnčeka kuracieho vývaru
  • 3 nakrájané jarné cibuľky
  • 2 nasekané strúčiky cesnaku
  • Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvý petržlen na ozdobu

Postup:

  • Predhrejeme si rúru na 200 stupňov, pretože nám poskytne skrýšu pre kura, aby počas prípravy nevychladlo.
  • Kuracie prsia prekrojíme vodorovne na polovicu, aby sa utvoril taký tenší rezeň.
  • Osušíme pomocou papierových kuchynských utierok a potom osolíme aj okoreníme.
  • V miske zmiešame oregano, papriku, koriander a kuracie kúsky v tejto zmesi z oboch strán obalíme.
  • Do veľkej panvice dáme zahriať prvé dve lyžice olivového oleja a akonáhle je pripravený, vložíme doň rezne a opečieme z oboch strán. Z každej zhruba 3 – 4 minúty.
  • Akonáhle opečieme všetky kúsky kurčaťa, dáme ich do malého pekáča alebo na žiaruvzdorný tanier a vložíme do predhriatej rúry.
  • Potom prilejeme zvyšné dve lyžice olivového oleja do panvice, pridáme maslo a rozpustíme.
  • Prihodíme huby a restujeme po dobu 5 minút.
  • Zalejeme vývarom, posypeme zelenou cibuľkou, cesnakom, osolíme, okoreníme a privedieme do varu.
  • Kurča vyberieme z rúry, vložíme späť do panvice, necháme 1 minútu prehriať a môžeme ihneď servírovať.

Tip: Kto chce, môže ešte omáčku zjemniť pomocou kyslej smotany alebo hustej smotany na šľahanie.

Jednoduché kuracie prsia na šampiňónoch s cesnakom a zelenou cibuľkou.
Zdroj: https://www.themediterraneandish.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.