Chuť tohto pokrmu spočíva v tom najkvalitnejšom korení! Skvele ochutená omáčka, krásne dokreslí celé jedlo. Stačí na nej iba 5 minút.
Čo budeme potrebovať
Na cajunské korenie
- 2 lyžice trstinového cukru
- 2 lyžičky červenej papriky
- Lyžička sušeného oregana
- Štipka soli
- Lyžička mletého cesnaku
- Lyžička cibuľového prášku
- Štipka mletého korenia
- Lyžička chilli
Na kura
- 600 g kuracích pŕs
- 2 lyžice olivového oleja
- 4 strúčiky cesnaku
- 75 g masla
- 100 ml kuracieho vývaru
Postup
- Všetky koreniace prísady na cajun zmiešame
- Kurča si nakrájame na 4 rovnako veľké steaky a vhodíme ho do cajun korenia
- Pridáme lyžicu oleja a kura v korení rovnomerne obalíme
- Zostávajúce olje rozohrejeme na panvici na strednú teplotu
- Kurča po várkach vyprážame na panvici
- Z každej strany približne 5-7 minút, kým nezozlátne
- Kuracie steaky z panvice zložíme a dáme ich na 5 minút oddýchnuť bokom
- Medzitým si pripravíme omáčku
- Teplotu na panvici si znížime a pridáme maslo
- To necháme rozpustiť a potom začneme restovať cesnak
- Necháme ho rozvoňať a následne vlejeme kurací vývar
- Za občasného miešania ho necháme zredukovať
- Kurča buď do omáčky pridáme alebo omáčkou kura následne pri servírovaní polievame