Kuracie prsia na masle s cajunským korením

Kuracie prsia na masle s cajunským korením

Chuť tohto pokrmu spočíva v tom najkvalitnejšom korení! Skvele ochutená omáčka, krásne dokreslí celé jedlo. Stačí na nej iba 5 minút.

Čo budeme potrebovať

Na cajunské korenie

  1. 2 lyžice trstinového cukru
  2. 2 lyžičky červenej papriky
  3. Lyžička sušeného oregana
  4. Štipka soli
  5. Lyžička mletého cesnaku
  6. Lyžička cibuľového prášku
  7. Štipka mletého korenia
  8. Lyžička chilli

Na kura

  1. 600 g kuracích pŕs
  2. 2 lyžice olivového oleja
  3. 4 strúčiky cesnaku
  4. 75 g masla
  5. 100 ml kuracieho vývaru

Postup

  1. Všetky koreniace prísady na cajun zmiešame
  2. Kurča si nakrájame na 4 rovnako veľké steaky a vhodíme ho do cajun korenia
  3. Pridáme lyžicu oleja a kura v korení rovnomerne obalíme
  4. Zostávajúce olje rozohrejeme na panvici na strednú teplotu
  5. Kurča po várkach vyprážame na panvici
  6. Z každej strany približne 5-7 minút, kým nezozlátne
  7. Kuracie steaky z panvice zložíme a dáme ich na 5 minút oddýchnuť bokom
  8. Medzitým si pripravíme omáčku
  9. Teplotu na panvici si znížime a pridáme maslo
  10. To necháme rozpustiť a potom začneme restovať cesnak
  11. Necháme ho rozvoňať a následne vlejeme kurací vývar
  12. Za občasného miešania ho necháme zredukovať
  13. Kurča buď do omáčky pridáme alebo omáčkou kura následne pri servírovaní polievame
Krehké kura s jemnou maslovou omáčkou a koriandrom.
Zdroj: simplyrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.