Kuracie prsia na šampiňónoch s pivom Guinness

Kuracie prsia na šampiňónoch s pivom Guinness

Tento pokrm zvládnete pripraviť iba za 30 minút a je to skvelý spôsob, ako z obyčajného kuracieho mäsa urobiť úplnú lahôdku!

Čo budete potrebovať

  • 2 kuracie prsia bez kože, každé s hmotnosťou cca 230 g
  • soľ a čerstvo mleté ​​čierne korenie podľa chuti
  • 3 lyžice repkového oleja
  • 230 g čerstvých šampiňónov, nakrájaných na plátky
  • 3 lyžice masla
  • 3 lyžice worcesterskej omáčky
  • 1/4 šálky piva Guinness

Postup

  • Dve kuracie prsia rozkrojte pozdĺžne napoly a dochuťte soľou a korením.
  • Do veľkej panvice pridajte olej a zohrejte na strednú teplotu.
  • Kuracie prsia opekajte, kým nebudú opečené dozlatista, asi štyri minúty z každej strany.
  • Vyberte mäso na tanier.
  • Vo veľkej panvici poduste šampiňóny na masle asi 4 až 5 minút, kým nezmäknú a nezhnednú.
  • Pridajte worcesterskú omáčku a pivo Guinness a varte, kým sa tekutina nezredukuje na polovicu.
  • Na orestované kura nalejte nalejte šampiňóny s omáčkou a podávajte.
Kuracie mäso so šampiňónmi servírované v panvici.
www.homeandplate.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.