Krémová estragónová omáčka sa dokonale hodí k šťavnatému receptu na kuracie supreme s lesnými hubami.
Čo budeme potrebovať
- Olivový olej (na vyprážanie)
- 6 kuracích pŕs supreme
- 3 šalotky (nakrájané na plátky)
- 3 strúčiky cesnaku (nakrájané na plátky)
- 500 ml kuracieho vývaru
- 200 ml suchého bieleho vína
- 150 ml tučnej smotany
- 250 g lesných húb (veľké nakrájané na polovicu)
- Pár čerstvých vetvička estragónu (zbavené listov)
- Lyžička dijonskej horčice
- Šťavu z 1 citróna
Postup
- Rúru zahrejeme 180 stupňov
- Na panvici na vysokú teplotu si rozohrejeme olej
- Vložíme kuracie prsia
- Kurča pečieme kožou dole 3–5 minút dozlatista
- Panvicu dáme bokom a kura vložíme do pekáča kožou nahor a pečieme v rúre 20–25 minút, kým nie je prepečené
- Potom ho vyberieme z rúry a necháme kuracie kúsky supreme odpočívať aspoň po dobu 5 minút
- Do čistej panvice pridáme maslo a platňu zapneme na najnižšiu teplotu
- Pridáme šalotku a cesnak a varíme asi 7 minút
- Pridáme kurací vývar a biele víno
- Zvýšime teplotu a varíme po dobu 15–20 minút, kým sa alkohol nevyparí
- Pridáme smotanu a ešte asi 3 minúty necháme prebublávať
- Medzitým si rozohrejeme na panvici na vysokú teplotu maslo a trošku oleja
- Keď maslo začne peniť, pridáme huby a za občasného premiešania varíme 5–8 minút do tmavo zlatej farby
- Do omáčky pridáme estragón, horčicu a citrónovou šťavou
- Potom ochutnáme a okoreníme
- Do omáčky pridáme šťavu, ktorá sa uvoľnila z upečených pŕs, a zamiešame
- Omáčkou kuracie supreme prelejeme a podávame