Kuracie prsia supreme s letnou zeleninkou

Kuracie prsia supreme s letnou zeleninkou

Odľahčite svoj jedálniček a pripravte si tento chutný recept s kuracím mäsom a pečenou zeleninou v rúre! Nie je nič lepšie ako sa po výdatnom obede cítiť sviežo a plný energie!

Čo budeme potrebovať

Na šalát

  1. 12 baby karotiek
  2. 8 mladých kvaka
  3. 4 baby žltej repy
  4. 4 baby červenej repy
  5. Menší zväzok rozmarínu
  6. ½ menšieho zväzku tymiánu
  7. Zväzok petržlenu
  8. Soľ

Na kura

  1. 4 kuracie prsia (vykostené s kožou)
  2. Soľ
  3. Mleté čierne korenie
  4. 3 lyžice sezamového oleja
  5. 4 rozdrvené strúčiky cesnaku
  6. ½ zostávajúce polovice zväzku tymiánu
  7. 75 g masla
  8. 2 šalotky (nakrájané na tenké plátky)
  9. 90 ml brandy (alebo nahradíme troškou jablčnej šťavy)
  10. 200 ml hovädzieho vývaru

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 220 stupňov
  2. Kuracie supreme necháme ohriať na izbovú teplotu
  3. Dobre ho dochutíme soľou a korením
  4. Všetku zeleninu dôkladne umyjeme a osušíme
  5. V pekáči vytvoríme lôžko z rozmarínu, tymiánu a petržlenu
  6. Navrch poukladáme zeleninu
  7. Všetku zeleninu dochutíme soľou
  8. Vršok pekáča pevne uzavrieme alobalom (lesklou stranou nahor)
  9. Pekáč so zeleninou vložíme do rúry a necháme ju 30-40 minút piecť, kým nebude mäkká
  10. V priebehu pečenia ju kontrolujeme
  11. Medzitým pripravíme kuracie prsia
  12. Veľkú panvicu umiestnime na sporák, zapneme ho na vysokú teplotu a pridáme sezamový olej
  13. Znížime teplotu na strednú a pridáme cesnak a tymián
  14. Potom do panvice vložíme kuracie prsia kožou dole
  15. S kuraťom asi 4 minúty nehýbame, kým sa koža neuvoľní a nezhnedne na okrajoch
  16. Kurča otočíme a pridáme 6 lyžíc masla
  17. Keď sa maslo rozpustí, opatrne a priebežne ním lyžičkou asi 3 minúty prelievame a podlievame kura a kožu, kým nezozlátne
  18. Kurča otočíme späť kožou dole a panvicu preložíme do rúry asi na 10 minút, kým nezozlátne a nevytečie z neho šťava
  19. Kuracie prsia vyberieme z rúry a preložíme ho na tanier, aby si na chvíľu odpočalo
  20. Prebytočný tuk z panvice prelejeme do malej misky
  21. Umiestnime panvicu späť na strednú teplotu na sporák
  22. Pridáme šalotku a zvyšné 2 lyžice masla
  23. Presunieme cesnak a tymián späť do panvice
  24. Za častého miešania pokračujeme asi 4 minúty vo varení, kým šalotka neskaramelizuje
  25. Znížime teplotu a do panvice opatrne nalejeme brandy alebo jablkový džús
  26. Pridáme vývar, premiešame a dochutíme soľou a korením
  27. Omáčku necháme niekoľko minút variť a potom ju prepasírujeme cez sitko do malého hrnca
  28. Šalotku a cesnak cez sitko pretlačíme do hrnca
  29. Omáčku vrátime na platňu a varíme asi 5 minút, kým sa nezredukuj
  30. Upečenú zeleninu rozpolíme a rozložíme na taniere, pridáme kuracie supreme a prelejeme omáčkou
Šťavnaté kuracie prsia s grilovanou zeleninou plnej šťavy.
Zdroj: deliciousmagazine.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.