Krehké kuracie prsia, ktoré sa rozplývajú v ústach a hodvábna omáčka z medu a dijonskej horčice dohromady vytvárajú úžasný a jednoduchý pokrm, ktorý si hravo pripravíte v ktorúkoľvek dennú dobu.
Ingrediencie
- 2 veľké kuracie prsia, pozdĺžne rozpolené
- soľ a korenie podľa chuti
- 1/4 lyžičky sušeného cesnaku
- hladká múka
- 1 lyžica olivového oleja
- 3 lyžice masla
- 1/3 šálky kuracieho vývaru
- 2 lyžice dijonskej horčice
- 1 polievková lyžica medu
- 1 šálka hustej smotany na šľahanie
Postup
- Pripravte si kura (rozkrojte ho pozdĺžne napoly, aby ste mali 4 menšie rezne).
- Posypte ho sušeným cesnakom, soľou a korením a potom obaľte v múke.
- Zahrejte olivový olej a jednu lyžicu masla na panvici na stredne vysokom plameni.
- Akonáhle je panvica rozpálená, pridajte kúsky kurčaťa a opekajte ich 4–5 minút/strana, alebo pokiaľ nie sú zlaté.
- Pokiaľ olej začne veľmi prskať, znížte teplotu.
- Akonáhle je kura opečené, vyberte ho z panvice a dajte bokom.
- Zložte panvicu z ohňa a pridajte zvyšok masla, kuracie vývar, dijonskú horčicu a med.
- Vráťte panvicu na sporák a nastavte teplotu na strednú.
- Omáčku miešajte, kým sa horčica nerozpustí (uistite sa, že sa tekutina úplne nezredukuje).
- Pridajte smotanu.
- Akonáhle omáčka opäť prebubnutá, pridajte späť kura.
- Nechajte variť 5 minút, alebo pokiaľ nie je kura prepečené a omáčka zredukovaná podľa vašich predstáv.
Vyskúšajte aj našich 10 najlepších receptov s kuracími prsnými rezňami alebo diétne mäso s výbornou chuťou!