Kuracie prsia v krémovej omáčke

Kuracie prsia v krémovej omáčke

Krehké kuracie prsia, ktoré sa rozplývajú v ústach a hodvábna omáčka z medu a dijonskej horčice dohromady vytvárajú úžasný a jednoduchý pokrm, ktorý si hravo pripravíte v ktorúkoľvek dennú dobu.

Ingrediencie

  • 2 veľké kuracie prsia, pozdĺžne rozpolené
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1/4 lyžičky sušeného cesnaku
  • hladká múka
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 3 lyžice masla
  • 1/3 šálky kuracieho vývaru
  • 2 lyžice dijonskej horčice
  • 1 polievková lyžica medu
  • 1 šálka hustej smotany na šľahanie

Postup

  1. Pripravte si kura (rozkrojte ho pozdĺžne napoly, aby ste mali 4 menšie rezne).
  2. Posypte ho sušeným cesnakom, soľou a korením a potom obaľte v múke.
  3. Zahrejte olivový olej a jednu lyžicu masla na panvici na stredne vysokom plameni.
  4. Akonáhle je panvica rozpálená, pridajte kúsky kurčaťa a opekajte ich 4–5 minút/strana, alebo pokiaľ nie sú zlaté.
  5. Pokiaľ olej začne veľmi prskať, znížte teplotu.
  6. Akonáhle je kura opečené, vyberte ho z panvice a dajte bokom.
  7. Zložte panvicu z ohňa a pridajte zvyšok masla, kuracie vývar, dijonskú horčicu a med.
  8. Vráťte panvicu na sporák a nastavte teplotu na strednú.
  9. Omáčku miešajte, kým sa horčica nerozpustí (uistite sa, že sa tekutina úplne nezredukuje).
  10. Pridajte smotanu.
  11. Akonáhle omáčka opäť prebubnutá, pridajte späť kura.
  12. Nechajte variť 5 minút, alebo pokiaľ nie je kura prepečené a omáčka zredukovaná podľa vašich predstáv.
Kuracie mäso v omáčke servírované v panvici.
www.saltandlavender.com

Vyskúšajte aj našich 10 najlepších receptov s kuracími prsnými rezňami alebo diétne mäso s výbornou chuťou!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.