Vďaka tomuto receptu si cmar zamiluje aj ten, kto mu zatiaľ veľmi neprišiel na chuť. Mäso bude chutiť skvele a získa úžasnú krehkosť, hoci po upečení/usmažení nás prekvapí svojou dokonalou chrumkavosťou a jemnosťou.
Ingrediencie:
- 1 – 1/2 kg kuracích pŕs
- 1 hrnček + 3 lyžice čerstvého cmaru
- 2 lyžičky soli
- 1/4 lyžičky kajenského korenia
- 1 lyžičku sušeného mletého cesnaku
- 1 lyžičku mletej sladkej papriky
- 1 – 1/2 hrnčeka hladkej múky
- 1 lyžičku prášku do pečiva
- 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
- Olej
Postup:
- V miske alebo uzatvárateľnom sáčku zmiešame 1 hrnček cmaru, 1 lyžičku soli, kajenské korenie, 1/2 lyžičky sušeného cesnaku, 1/2 lyžičky mletej sladkej papriky a prihodíme nakrájané kuracie prsia.
- Vložíme do chladničky a necháme marinovať minimálne 4 – 6 hodín, aj keď najlepšie až do druhého dňa.
- Nasledujúci deň si vezmeme misu, dáme do nej múku, kypriaci prášok a všetko zvyšné korenie.
- Premiešame a prilejeme cmar. Potom pomocou vidličky utvoríme hladké cesto.
- Plech vyložíme papierom na pečenie a predhrejeme si rúru na 175 °C.
- Kurča vyberieme z marinády a vhadzujeme do pripraveného cesta.
- Dôkladne obalíme a položíme na plech.
- Pečieme až kým nemá cesto zlatohnedú farbu.
Tip: Kto nechce kura z rúry, môže ho jednoducho osmažiť vo vyššej vrstve oleja a potom nechať odkvapkať na miske s kuchynskými papierovými utierkami či obrúskami.