Kuracie prsia v obale z cmaru

Kuracie prsia v obale z cmaru

Vďaka tomuto receptu si cmar zamiluje aj ten, kto mu zatiaľ veľmi neprišiel na chuť. Mäso bude chutiť skvele a získa úžasnú krehkosť, hoci po upečení/usmažení nás prekvapí svojou dokonalou chrumkavosťou a jemnosťou.

Ingrediencie:

  • 1 – 1/2 kg kuracích pŕs
  • 1 hrnček + 3 lyžice čerstvého cmaru
  • 2 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky kajenského korenia
  • 1 lyžičku sušeného mletého cesnaku
  • 1 lyžičku mletej sladkej papriky
  • 1 – 1/2 hrnčeka hladkej múky
  • 1 lyžičku prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
  • Olej

Postup:

  • V miske alebo uzatvárateľnom sáčku zmiešame 1 hrnček cmaru, 1 lyžičku soli, kajenské korenie, 1/2 lyžičky sušeného cesnaku, 1/2 lyžičky mletej sladkej papriky a prihodíme nakrájané kuracie prsia.
  • Vložíme do chladničky a necháme marinovať minimálne 4 – 6 hodín, aj keď najlepšie až do druhého dňa.
  • Nasledujúci deň si vezmeme misu, dáme do nej múku, kypriaci prášok a všetko zvyšné korenie.
  • Premiešame a prilejeme cmar. Potom pomocou vidličky utvoríme hladké cesto.
  • Plech vyložíme papierom na pečenie a predhrejeme si rúru na 175 °C.
  • Kurča vyberieme z marinády a vhadzujeme do pripraveného cesta.
  • Dôkladne obalíme a položíme na plech.
  • Pečieme až kým nemá cesto zlatohnedú farbu.

Tip: Kto nechce kura z rúry, môže ho jednoducho osmažiť vo vyššej vrstve oleja a potom nechať odkvapkať na miske s kuchynskými papierovými utierkami či obrúskami.

Kúsky kurčaťa vyprážané v cmarovom cestíčku.
Zdroj: https://www.onceuponachef.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.