Kuracie prsia v pivnej marináde

Kuracie prsia v pivnej marináde

Na prípravu tohto pokrmu môžete využiť napríklad vyhlásené írske tmavé pivo Guiness, ktoré kuraciemu mäsu dodá tú správnu chuť.

Ingrediencie:

  • 6 kuracích prsných rezňov
  • 300 ml čierneho piva
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 PL sójovej omáčky
  • 1 čajová lyžička čerstvého rozmarínu
  • 1 PL čerstvej petržlenovej vňate
  • 1/2 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
  • soľ
  • vetvičky rozmarínu na ozdobu

Postup:

  1. V miske zmiešajte prelisované strúčiky cesnaku, nasekanú čerstvú petržlenovú vňať a rozmarín, korenie, sójovú omáčku a soľ.
  2. Premiešajte a následne prilejte do misky tiež čierne pivo.
  3. Do takto pripravenej marinády vložte umyté a cez potravinovú fóliu zľahka naklepané kuracie rezne.
  4. Prekryte misku fóliou a vložte na niekoľko hodín alebo cez noc do chladničky marinovať. Počas doby je vhodné mäso aspoň raz otočiť.
  5. Predhrejte si rúru na 180°C.
  6. Kuracie mäso aj s pivnou marinádou preložte do pekáča a vložte do rúry.
  7. Pečte domäkka, v závislosti od veľkosti a hrúbky prsných rezňov.

Takto pripravené kuracie mäso na pive podávajte so zemiakovou kašou ozdobené vetvičkami rozmarínu.

Kuracie prsia marinované v pive so zemiakovou kašou
zdroj: everydaydishes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.