Na prípravu tohto pokrmu môžete využiť napríklad vyhlásené írske tmavé pivo Guiness, ktoré kuraciemu mäsu dodá tú správnu chuť.
Ingrediencie:
- 6 kuracích prsných rezňov
- 300 ml čierneho piva
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 PL sójovej omáčky
- 1 čajová lyžička čerstvého rozmarínu
- 1 PL čerstvej petržlenovej vňate
- 1/2 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
- soľ
- vetvičky rozmarínu na ozdobu
Postup:
- V miske zmiešajte prelisované strúčiky cesnaku, nasekanú čerstvú petržlenovú vňať a rozmarín, korenie, sójovú omáčku a soľ.
- Premiešajte a následne prilejte do misky tiež čierne pivo.
- Do takto pripravenej marinády vložte umyté a cez potravinovú fóliu zľahka naklepané kuracie rezne.
- Prekryte misku fóliou a vložte na niekoľko hodín alebo cez noc do chladničky marinovať. Počas doby je vhodné mäso aspoň raz otočiť.
- Predhrejte si rúru na 180°C.
- Kuracie mäso aj s pivnou marinádou preložte do pekáča a vložte do rúry.
- Pečte domäkka, v závislosti od veľkosti a hrúbky prsných rezňov.
Takto pripravené kuracie mäso na pive podávajte so zemiakovou kašou ozdobené vetvičkami rozmarínu.