Tento ľahký a chutný recept na kuracie prsia v smotanovej omáčke s brokolicou využijete na prípravu večere počas náročného pracovného dňa. Servírujte s ryžou!
Čo budete potrebovať
- 4 veľké kuracie prsia bez kosti a kože
- 2 lyžičky olivového oleja
- 1 lyžička soli
- ½ lyžičky korenia
Na omáčku:
- 1 cibuľa nakrájaná nadrobno
- 3 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1 lyžička sušeného tymiánu
- 1 šálka kuracieho vývaru
- 1 šálka smotany na šľahanie
- 2 lyžice citrónovej šťavy (alebo podľa chuti)
- 3 šálky ružičiek brokolice (väčšie ružičky rozpoľte)
- 1 šálka strúhaného čedaru
- soľ a korenie na dochutenie
Postup
- Na kuracie prsia položte list papiera na pečenie a potom ich paličkou na mäso alebo valčekom jemne vyrovnajte na hrúbku 1 cm.
- Pokvapkajte olivovým olejom az oboch strán ochuťte soľou a korením.
- Mäso opekajte vo veľkej panvici dozlatista z oboch strán a prevarte.
- Vyberte z panvice a dajte bokom.
- Pridajte cibuľu a cesnak do panvice a restujte 1-2 minúty, kým sa nerozvonia, potom pridajte korenie.
- Varte ďalšiu minútu.
- Zalejte vývarom, smotanou a citrónovou šťavou a priveďte do varu.
- Pridajte brokolicu, prikryte a nechajte variť 3-5 minút, alebo pokiaľ nebude brokolica mäkká.
- Skontrolujte prepichnutím ostrým nožom.
- Znížte plameň, pridajte syr a za stáleho miešania nechajte rozpustiť.
- Mäso pridajte späť do panvice, premiešajte ho s omáčkou, okoreňte podľa chuti a podávajte.
Máme pre vás aj ďalšie recepty na omáčky z rôznych druhov syra nielen na cestoviny. Inšpirujte sa!