Kuracie prsia v syrovej omáčke so špenátom

Kuracie prsia v syrovej omáčke so špenátom

Dokonalý recept z jednej panvice, ktorý uchváti celú rodinu! Kuracie mäso varené v smotanovej omáčke s parmezánom, cesnakom a špenátom navyše zvládnete pripraviť iba za 25 minút!

Čo budete potrebovať

  • 2 kuracie prsia
  • 3 lyžice masla
  • 1/2 lyžičky soli a korenia alebo podľa chuti
  • 1 lyžička oregana
  • 1 stredná cibuľa, nasekaná
  • 4 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 malý pohár sušených paradajok, odkvapkaných od oleja a nakrájaných
  • 1/2 šálky kuracieho vývaru
  • 1/2 šálky smotany na šľahanie
  • 1/3 šálky strúhaného parmezánu
  • 1 šálka špenátu (alebo viac, ak chcete)

Postup

  • Kuracie prsia dôkladne ochuťte soľou, korením a 1/2 lyžičkou oregana z oboch strán.
  • Vo veľkej panvici rozpustite na stredne vysokom ohni 2 lyžice masla s trochou oleja zo sušených paradajok.
  • Pridajte kuracie prsia a opekajte asi 4 minúty z každej strany, kým nezhnednú.
  • Akonáhle sú hotové, preložte ich na tanier a dajte bokom.
  • Do rovnakej panvice pridajte zvyšnú lyžicu masla.
  • Orestujte cibuľu, cesnak, 1/2 lyžičky oregana a sušené paradajky.
  • Pomaly pridajte kurací vývar, smotanu a parmezán a premiešajte, kým nebude omáčka hladká.
  • Dochuťte soľou a korením.
  • Do omáčky aj pridajte špenát a pokračujte vo varení, kým nezvädne.
  • Pridajte kuracie prsia späť do panvice a prehrievajte 2-3 minúty.
  • Pokrm ihneď podávajte, ozdobený čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.
  • Nechajte si chutiť!
Kuracie mäso v smotanovej omáčke s parmezánom, cesnakom a špenátom na panvici s lyžicou.
www.eatwell101.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.