Dokonalý recept z jednej panvice, ktorý uchváti celú rodinu! Kuracie mäso varené v smotanovej omáčke s parmezánom, cesnakom a špenátom navyše zvládnete pripraviť iba za 25 minút!
Čo budete potrebovať
- 2 kuracie prsia
- 3 lyžice masla
- 1/2 lyžičky soli a korenia alebo podľa chuti
- 1 lyžička oregana
- 1 stredná cibuľa, nasekaná
- 4 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 malý pohár sušených paradajok, odkvapkaných od oleja a nakrájaných
- 1/2 šálky kuracieho vývaru
- 1/2 šálky smotany na šľahanie
- 1/3 šálky strúhaného parmezánu
- 1 šálka špenátu (alebo viac, ak chcete)
Postup
- Kuracie prsia dôkladne ochuťte soľou, korením a 1/2 lyžičkou oregana z oboch strán.
- Vo veľkej panvici rozpustite na stredne vysokom ohni 2 lyžice masla s trochou oleja zo sušených paradajok.
- Pridajte kuracie prsia a opekajte asi 4 minúty z každej strany, kým nezhnednú.
- Akonáhle sú hotové, preložte ich na tanier a dajte bokom.
- Do rovnakej panvice pridajte zvyšnú lyžicu masla.
- Orestujte cibuľu, cesnak, 1/2 lyžičky oregana a sušené paradajky.
- Pomaly pridajte kurací vývar, smotanu a parmezán a premiešajte, kým nebude omáčka hladká.
- Dochuťte soľou a korením.
- Do omáčky aj pridajte špenát a pokračujte vo varení, kým nezvädne.
- Pridajte kuracie prsia späť do panvice a prehrievajte 2-3 minúty.
- Pokrm ihneď podávajte, ozdobený čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.
- Nechajte si chutiť!