Kuracie prsíčka na karí

Kuracie prsíčka na karí

Pre milovníkov korenených jedál je tu recept na prsia s indickým karí. Podávajte najlepšie s ryžou. Recept je hotový do 40 minút.

Ingrediencie

  • 400-500g kuracích pŕs
  • 1 nakrájaná cibuľa
  • 1 jablko nakrájané na kocky
  • 3 lyžice masla
  • 2-3 strúčiky nadrveného cesnaku
  • 2 lyžice karí
  • 200g paradajkového pretlaku
  • 3/4 hrnčeka kuracieho vývaru
  • 1 bobkový list
  • Soľ a čerstvo mleté korenie
  • Nahrubo nasekaný koriander

Postup

  • V panvici zohrejte 1 lyžicu masla. Pridajte cibuľu, cesnak a jablko.
  • Pridajte karí a premiešajte. Pridajte paradajkový pretlak, kurací vývar, bobkový list, soľ a korenie. Priveďte do varu a varte 15 minút za častého miešania.
  • Vyberte bobkový list a zmes rozmixujte tyčovým mixérom do jemnej štruktúry. V prípade potreby pridajte ďalší kurací vývar, aby ste dosiahli ideálnu konzistenciu.
  • Vedľa si osoľte a okoreňte kuracie prsia.
  • Na čistej panvici zohrejte 2 lyžice masla a pridajte pripravené kura. Smažte na miernom ohni pokiaľ ľahko nezezlátne. Potom otočte a smažte ešte asi 5 minút.
  • Potom nalejte hotovú omáčku na kura a duste ešte cca 5 minút. Nakoniec posypte nasekaným koriandrom a podávajte.
Kuracie mäsko na karí s koriandrom.
Zdroj: cooking.nytimes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.