Kuracie restované so šampiňónmi a cesnakom

Kuracie restované so šampiňónmi a cesnakom

Neuveriteľne jednoduchý, ale zároveň lahodný pokrm z kuracích stehien, cesnaku a šampiňónov hravo zvládne pripraviť aj úplný začiatočník. Vyskúšajte ho!

Čo budete potrebovať

  • 8 vykostených kuracích stehien bez kože alebo viac
  • 1 a ½ lyžičky sušenej cibule
  • 1 a ½ lyžičky sušeného cesnaku
  • 1 lyžička údené alebo sladké papriky
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • ½ lyžičky soli a korenia alebo podľa chuti
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 a ½ lyžice masla
  • 230 g šampiňónov nakrájaných na štvrtky
  • 2-3 lyžice lisovaného cesnaku

Postup

  • Kuracie stehná ochuťte sušenou cibuľou, sušeným cesnakom, paprikou, sušenou bazalkou, soľou a korením.
  • Rozohrejte veľkú panvicu na strednom plameni s olivovým olejom, pridajte kuracie stehná hladkou stranou dole a 5 minút opekajte.
  • Otočte a opekajte ďalších 6 až 7 minút, alebo pokiaľ nebude mäso hotové.
  • Panvicu nepreplňujte, v prípade potreby varte v dvoch dávkach.
  • Akonáhle je kurča hotové, vyberte a dajte bokom.
  • V rovnakej panvici rozpustite maslo a restujte na ňom šampiňóny 4 až 5 minút, minútu pred dopečením pridajte prelisovaný cesnak.
  • Pridajte kura späť do panvice a podávajte.
Pokrm z kuracích stehien, cesnaku a šampiňónov na panvici.
www.carmyy.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.