Vychutnajte si naše kura s cesnakom v ázijskom štýle. Jedlo je tak dokonalé, že ho budete variť stále. Rovnako tak sa zamilujete do našich receptov na kuracie mäso zapečené s cestovinami .
Čo budeme potrebovať
- 4 kuracie prsia
- 500 g rezancov ázijského typu
- 2 lyžice oleja
- 1 cibuľa (ošúpaná a nakrájaná na tenké plátky)
- 200 g čerstvých húb shiitake
- 30 g nakrájanej zelenej cibuľky
- 2 lyžice mletého cesnaku
- 125 ml ryžového vína
- 20 ml ryžového octu
- 3 lyžice sójovej omáčky
Postup
- Opláchnite kura a osušte. Polovky pŕs nakrájajte priečne na rezančeky.
- Uvarte si rezance, kým nezmäknú, asi 3 minúty.
- Medzitým nalejte olej do panvice na stredne vysokú teplotu.
- Keď je olej horúci, pridajte cibuľu, huby, zelenú cibuľku a cesnak.
- Často miešajte, kým cibuľa a huby nezačnú hnednúť, asi 8 minút.
- Pridajte kura a často miešajte, asi 3 minúty.
- Pridajte ryžové víno, ocot a sójovú omáčku, varte aby sa chute prepojili, o 1 až 2 minúty dlhšie.
- Zmiešajte kuraciu zmes a rezance a miešajte pri stredne vysokej teplote, kým zmes nebude horúca, 2 až 3 minúty.