Kuracie rezančeky na cesnaku

Kuracie rezančeky na cesnaku

Vychutnajte si naše kura s cesnakom v ázijskom štýle. Jedlo je tak dokonalé, že ho budete variť stále. Rovnako tak sa zamilujete do našich receptov na kuracie mäso zapečené s cestovinami .

Čo budeme potrebovať

  • 4 kuracie prsia
  • 500 g rezancov ázijského typu
  • 2 lyžice oleja
  • 1 cibuľa (ošúpaná a nakrájaná na tenké plátky)
  • 200 g čerstvých húb shiitake
  • 30 g nakrájanej zelenej cibuľky
  • 2 lyžice mletého cesnaku
  • 125 ml ryžového vína
  • 20 ml ryžového octu
  • 3 lyžice sójovej omáčky

Postup

  • Opláchnite kura a osušte. Polovky pŕs nakrájajte priečne na rezančeky.
  • Uvarte si rezance, kým nezmäknú, asi 3 minúty.
  • Medzitým nalejte olej do panvice na stredne vysokú teplotu.
  • Keď je olej horúci, pridajte cibuľu, huby, zelenú cibuľku a cesnak.
  • Často miešajte, kým cibuľa a huby nezačnú hnednúť, asi 8 minút.
  • Pridajte kura a často miešajte, asi 3 minúty.
  • Pridajte ryžové víno, ocot a sójovú omáčku, varte aby sa chute prepojili, o 1 až 2 minúty dlhšie.
  • Zmiešajte kuraciu zmes a rezance a miešajte pri stredne vysokej teplote, kým zmes nebude horúca, 2 až 3 minúty.
Miska naplnená lahodnými mazľavými rezančekmi so sezamom.
Zdroj: damndelicious.net

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.