Kuracie rezančeky na hubách so slaninou

Kuracie rezančeky na hubách so slaninou

Jednoduchý a chutný pokrm, ktorý zvládnete pripraviť behom chvíľky! Vychutnajte si kuracie mäso spolu s lesnými hubami, slaninkou, bielym vínom a smotanou. Je to lahôdka!

Čo budete potrebovať

  • 2 kuracie prsia, nakrájané na rezančeky
  • 200 g zmesi lesných húb (môžete použiť akýkoľvek druh huby)
  • 1 malá cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 1 strúčik cesnaku, rozdrvený
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 3 plátky slaniny nakrájané na 1 cm kúsky
  • 1 malý pohár bieleho vína (alebo malý pohár kuracieho vývaru)
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 1 lyžica nasekanej čerstvej petržlenovej vňate

Postup

  • Rozpáľte stredne veľkú panvicu na strednom plameni.
  • Keď je horúca, pridajte polovicu olivového oleja a opečte kuracie rezančeky zo všetkých strán.
  • Vyberte kura z panvice.
  • Potom pridajte zvyšný olivový olej, cibuľu, huby a slaninu a opekajte, kým slanina nezačne byť chrumkavá.
  • Pridajte mäso späť do panvice, aj s prípadnou šťavou, a ďalej pridajte aj cesnak a biele víno.
  • Priveďte do varu a potom stiahnite plameň na mierny.
  • Nakoniec pridajte smotanu a nasekanú petržlenovú vňať a pomaly priveďte do varu.
  • Podávajte s dusenými zelenými fazuľkami a cukrovým hráškom.
Kuracie mäso s lesnými hubami, slaninkou, bielym vínom a smotanou servírované na tanieri s hráškovými strukmi.
www.celebrityslim.com.au

Vyskúšajte aj naše najlepšie recepty na zapečené huby na 7 rôznych spôsobov. Pochutnáte si!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.