Jednoduchý a chutný pokrm, ktorý zvládnete pripraviť behom chvíľky! Vychutnajte si kuracie mäso spolu s lesnými hubami, slaninkou, bielym vínom a smotanou. Je to lahôdka!
Čo budete potrebovať
- 2 kuracie prsia, nakrájané na rezančeky
- 200 g zmesi lesných húb (môžete použiť akýkoľvek druh huby)
- 1 malá cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 1 strúčik cesnaku, rozdrvený
- 1 lyžica olivového oleja
- 3 plátky slaniny nakrájané na 1 cm kúsky
- 1 malý pohár bieleho vína (alebo malý pohár kuracieho vývaru)
- 100 ml smotany na šľahanie
- 1 lyžica nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
Postup
- Rozpáľte stredne veľkú panvicu na strednom plameni.
- Keď je horúca, pridajte polovicu olivového oleja a opečte kuracie rezančeky zo všetkých strán.
- Vyberte kura z panvice.
- Potom pridajte zvyšný olivový olej, cibuľu, huby a slaninu a opekajte, kým slanina nezačne byť chrumkavá.
- Pridajte mäso späť do panvice, aj s prípadnou šťavou, a ďalej pridajte aj cesnak a biele víno.
- Priveďte do varu a potom stiahnite plameň na mierny.
- Nakoniec pridajte smotanu a nasekanú petržlenovú vňať a pomaly priveďte do varu.
- Podávajte s dusenými zelenými fazuľkami a cukrovým hráškom.
Vyskúšajte aj naše najlepšie recepty na zapečené huby na 7 rôznych spôsobov. Pochutnáte si!