Začneme klasikou a síce kuracími kúskami na karí omáčke podávanej s ryžou. Tento recept je vcelku jednoduchý a ideálny na obed či teplú večeru.
Ingrediencie
- 400-500g kuracích pŕs (nakrájaných na rezančeky)
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 1/2 lyžičky mletej sladkej papriky
- 1-3 lyžičky karí korenia (podľa chuti)
- 1 lyžička mletého zázvoru
- 1 hrnček kuracieho vývaru (môžete nahradiť kockou bujónu s vodou)
- Soľ, korenie
- 1 lyžička kukuričného škrobu zmiešaného s 2 lyžičkami vody
- Smotana na varenie (množstvo podľa chuti)
- 2 lyžice nasekaného koriandra
- Ryža
Postup
- Kuracie mäso si očistite a nakrájajte na rezančeky alebo kocky.
- Na panvici zohrejte olivový olej a speňte cibuľku. Potom zľahka osmažte kuracie mäso zo všetkých strán.
- Zasypte mletou paprikou, mletým zázvorom a karí korením, obaľte a smažte asi 1 minútu, aby paprika nezhorkla.
- Zalejte kuracím vývarom, osoľte, okoreňte, pridajte nasekaný cesnak a duste 5 minút.
- Prilejte rozmiešaný kukuričný škrob a varte ďalšie 2 minúty.
- Nakoniec prilejte smotanu. Množstvo si zvoľte podľa vašich preferencií a povarte ešte 3 minúty.
- Pokiaľ chcete, zahustite omáčku múkou.
- Podávajte posypané koriandrom s uvarenou ryžou.
Radi sa inšpirujete receptami s kuracím mäsom? Vyskúšajte aj niektorý z týchto receptov na kura na smotane.