Vynikajúci špecľa z cmaru premiešaného so šalviou orestovanou na masle a podávaného spolu s krehkými kuracími stehennými rezňami sa stanú obľúbenou pochúťkou celej vašej rodiny. Na tradičné rezne so zemiakovým šalátom si ani nespomeniete!
Čo budete potrebovať
Na špecle:
- 1 a 1/2 šálky hladkej múky
- 3 vajcia
- 1 a 1/4 šálky cmaru
- 1 lyžička soli
Na rezne:
- 4 kuracie stehenné rezne
- 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
- 1 lyžička údené papriky
- 2 lyžičky drvenej rasce
- 1/4 šálky bieleho vína
- morská soľ a drvené čierne korenie
- 1/2 šálky hladkej múky
- 2 vajcia
- 1/2 šálky cmaru
- 2 šálky panko strúhanky
- rastlinný olej na vyprážanie
- 2/3 šálky masla, nakrájaného na kocky
- 1/2 šálky šalviových listov
- klinky citróna na podávanie
Postup
- Kuracie mäso naklepte na hrúbku cca 0,5 cm.
- Do stredne veľkej misy dajte cesnak, papriku, rascu, víno, soľ a korenie a premiešajte, aby sa všetko spojilo.
- Pridajte mäso a premiešajte.
- Dajte do chladničky na 15 minút marinovať.
- Ak chcete pripraviť špecle, dajte múku, vajcia, cmar a soľ do veľkej misy a šľahajte, aby sa všetko spojilo.
- Priveďte do varu osolenú vodu vo veľkom hrnci.
- Po lyžiciach pretláčajte cesto otvormi v sitku do vriacej vody.
- Varte 1 minútu alebo pokiaľ špecle nevyplávajú na povrch.
- Vyberte dierovanou lyžicou a dajte bokom.
- Opakujte so zvyšným cestom.
- Špecle udržujte v teple.
- Múku, soľ a korenie dajte do strednej misy a premiešajte.
- Vajcia a cmar dajte do samostatnej misky a premiešajte.
- Panko strúhanku nasypte do tretej misky.
- Marinované mäso obaľte múkou, ponorte do vaječnej zmesi a vtlačte do strúhanky, aby sa obalilo.
- Do veľkej panvice nalejte olej do hĺbky cca 2,5 cm a zahrejte na vysokú teplotu.
- Rezne smažte po dávkach z oboch strán, kým nezozlátnu a nebudú prepečené.
- Nechajte odkvapkať na papierových utierkach a udržujte v teple.
- Zahrejte ďalšiu veľkú panvicu na vysokú teplotu.
- Pridajte maslo a varte 3–4 minúty alebo kým nezačne peniť.
- Pridajte šalviu a varte 1 minútu.
- Pridajte špecle a premiešajte, aby sa obalili.
- Rezne rozdeľte na servírovacie taniere, posypte špecľami a podávajte s klinmi citróna.
Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na vylepšené rezne z kuracieho mäsa alebo oživte si klasiku. Nie je rezeň ako rezeň!