Kuracie rezne so šalviovými špeclami

Kuracie rezne so šalviovými špeclami

Vynikajúci špecľa z cmaru premiešaného so šalviou orestovanou na masle a podávaného spolu s krehkými kuracími stehennými rezňami sa stanú obľúbenou pochúťkou celej vašej rodiny. Na tradičné rezne so zemiakovým šalátom si ani nespomeniete!

Čo budete potrebovať

Na špecle:

  • 1 a 1/2 šálky hladkej múky
  • 3 vajcia
  • 1 a 1/4 šálky cmaru
  • 1 lyžička soli

Na rezne:

  • 4 kuracie stehenné rezne
  • 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
  • 1 lyžička údené papriky
  • 2 lyžičky drvenej rasce
  • 1/4 šálky bieleho vína
  • morská soľ a drvené čierne korenie
  • 1/2 šálky hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 1/2 šálky cmaru
  • 2 šálky panko strúhanky
  • rastlinný olej na vyprážanie
  • 2/3 šálky masla, nakrájaného na kocky
  • 1/2 šálky šalviových listov
  • klinky citróna na podávanie

Postup

  • Kuracie mäso naklepte na hrúbku cca 0,5 cm.
  • Do stredne veľkej misy dajte cesnak, papriku, rascu, víno, soľ a korenie a premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  • Pridajte mäso a premiešajte.
  • Dajte do chladničky na 15 minút marinovať.
  • Ak chcete pripraviť špecle, dajte múku, vajcia, cmar a soľ do veľkej misy a šľahajte, aby sa všetko spojilo.
  • Priveďte do varu osolenú vodu vo veľkom hrnci.
  • Po lyžiciach pretláčajte cesto otvormi v sitku do vriacej vody.
  • Varte 1 minútu alebo pokiaľ špecle nevyplávajú na povrch.
  • Vyberte dierovanou lyžicou a dajte bokom.
  • Opakujte so zvyšným cestom.
  • Špecle udržujte v teple.
  • Múku, soľ a korenie dajte do strednej misy a premiešajte.
  • Vajcia a cmar dajte do samostatnej misky a premiešajte.
  • Panko strúhanku nasypte do tretej misky.
  • Marinované mäso obaľte múkou, ponorte do vaječnej zmesi a vtlačte do strúhanky, aby sa obalilo.
  • Do veľkej panvice nalejte olej do hĺbky cca 2,5 cm a zahrejte na vysokú teplotu.
  • Rezne smažte po dávkach z oboch strán, kým nezozlátnu a nebudú prepečené.
  • Nechajte odkvapkať na papierových utierkach a udržujte v teple.
  • Zahrejte ďalšiu veľkú panvicu na vysokú teplotu.
  • Pridajte maslo a varte 3–4 minúty alebo kým nezačne peniť.
  • Pridajte šalviu a varte 1 minútu.
  • Pridajte špecle a premiešajte, aby sa obalili.
  • Rezne rozdeľte na servírovacie taniere, posypte špecľami a podávajte s klinmi citróna.
Špecle z cmaru premiešané so šalviou orestovanou na masle a podávané spolu s krehkými kuracími stehennými rezňami na tanieri.
www.epicurious.com

Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na vylepšené rezne z kuracieho mäsa alebo oživte si klasiku. Nie je rezeň ako rezeň!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.