Kuracie rezne v jogurte

Kuracie rezne v jogurte

Kuracie mäso naložené v jogurte bude po usmažení alebo upečení úplne krehké a šťavnaté.

Čo budeme potrebovať

  • 4 kuracie prsné rezne
  • soľ
  • korenie
  • 150 ml bieleho jogurtu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 vajce
  • 200 g cornflakes

Postup

  1. Mäso nakrájame na menšie kúsky, mierne naklepeme.
  2. Osolíme, okoreníme, premiešame s jogurtom a olivovým olejom.
  3. Necháme marinovať cez noc.
  4. Rúru predohrejeme na 200 °C.
  5. Cornflaky dáme do vrecka a valčekom mierne rozdrvíme.
  6. K mäsu v marináde primiešame rozšľahané vajcia.
  7. Jednotlivé kúsky mäsa potom obaľujeme v pripravených cornflakách.
  8. Pokladáme ich v jednej vrstve na plech vyložený papierom na pečenie.
  9. Pokvapkáme olivovým olejom a pečieme zhruba 25 minút dozlatista.
  10. Počas pečenia môžeme raz obrátiť, ale nie je to nutné.
Kurací popcorn obaľovaný v chrumkavej strúhanke.
Zdroj: thebitery.de

Jedlo z jednej panvice si ľahko pripravíte na panvici s odnímateľnou rukoväťou. Môžete ju potom vložiť aj do rúry. Pozrite sa, ako dopadli panvice s odnímateľnou rukoväťou v našej recenzii .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.