Kuracie rizoto na karí

Kuracie rizoto na karí

Rizoto je možné pripraviť aj na indický spôsob. Recept je úplne jednoduchý a veľmi rýchly na prípravu.

Ingrediencie

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 3 lyžice masla
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 lyžice mletého zázvoru
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1-2 lyžice kari korenia
  • 2 hrnčeky ryže Arborio
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1 liter kuracieho vývaru (alebo použite vodu s bujónom)
  • 400g kuracích pŕs, nakrájaných na kocky
  • Štipka šafranu (podľa chuti)
  • Štipka mletého korenia
  • 1/3 hrnčeka smotany na šľahanie
  • Čerstvá petržlenová vňať

Postup

  • Vo veľkej panvici zohrejte olivový olej a lyžicu masla, pridajte cibuľu, zázvor a cesnak. Restujte 2 minúty, potom pridajte kuracie mäso.
  • Mäso restujte pokiaľ nebude zo všetkých strán biele, potom ho zaprášte karí korením a miešajte na miernom oleji po dobu 1 minúty.
  • Pridajte ryžu a za stáleho miešania smažte 3-4 minúty. Potom zalejte vývarom a nechajte dusiť, kým sa všetka tekutina nevstrebe. V prípade potreby prilejte viac vývaru, aby ryža bola krémová.
  • Osoľte, okoreňte a premiešajte. Zjemnite smotanou a zvyšnými 2 lyžicami masla. Chvíľku ešte povarte, kým sa maslo nerozpustí.
  • Potom odstavte z ohňa a nechajte pred podávaním ešte 5 minút stáť.
  • Podávajte posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.
Kari risotto s kuraťom a smotanou.
Zdroj: marieclaire.fr

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.