Rizoto je možné pripraviť aj na indický spôsob. Recept je úplne jednoduchý a veľmi rýchly na prípravu.
Ingrediencie
- 2 lyžice olivového oleja
- 3 lyžice masla
- 1 cibuľa, jemne nasekaná
- 2 lyžice mletého zázvoru
- 3 strúčiky cesnaku
- 1-2 lyžice kari korenia
- 2 hrnčeky ryže Arborio
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1 liter kuracieho vývaru (alebo použite vodu s bujónom)
- 400g kuracích pŕs, nakrájaných na kocky
- Štipka šafranu (podľa chuti)
- Štipka mletého korenia
- 1/3 hrnčeka smotany na šľahanie
- Čerstvá petržlenová vňať
Postup
- Vo veľkej panvici zohrejte olivový olej a lyžicu masla, pridajte cibuľu, zázvor a cesnak. Restujte 2 minúty, potom pridajte kuracie mäso.
- Mäso restujte pokiaľ nebude zo všetkých strán biele, potom ho zaprášte karí korením a miešajte na miernom oleji po dobu 1 minúty.
- Pridajte ryžu a za stáleho miešania smažte 3-4 minúty. Potom zalejte vývarom a nechajte dusiť, kým sa všetka tekutina nevstrebe. V prípade potreby prilejte viac vývaru, aby ryža bola krémová.
- Osoľte, okoreňte a premiešajte. Zjemnite smotanou a zvyšnými 2 lyžicami masla. Chvíľku ešte povarte, kým sa maslo nerozpustí.
- Potom odstavte z ohňa a nechajte pred podávaním ešte 5 minút stáť.
- Podávajte posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.