Tento recept je na trochu odlišné rizoto a to práve vďaka karí koreniu, ktoré jedlu dodá ten správny indický šmrnc.
Ingrediencie
- 400g kuracích pŕs
- 1 lyžica kari
- 1 lyžica sladkej papriky
- 1 nasekaná cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 200g nakrájaných čerstvých šampiňónov
- 1/3 hrnčeka bieleho vína
- 0,5 hrnčeka kokosového mlieka
- 300ml kuracieho vývaru
- 4 lyžice masla
- Strúhaný parmezán
- Soľ, korenie
- Oregano
- 4 varné vrecká ryže
Postup
- Najprv si očistite kuracie prsia a potom ich nakrájajte na kocky/rezance.
- Vo väčšej panvici zohrejte 2 lyžice masla, na ktorom speňte cibuľku.
- Potom pridajte nakrájané mäso, chvíľku restujte zo všetkých strán a potom prihoďte nakrájané šampiňóny a prelisovaný cesnak.
- Zasypte karí korením a sladkou paprikou a restujte asi 2 minúty, aby paprika nezhorkla.
- Ihneď pridajte víno, oregano, soľ, korenie, premiešajte a varte ďalších 5 minút.
- Prilejte kuracie vývar, kokosové mlieko aa priveďte k bodu varu. Potom pridajte nastrúhaný parmezán, všetko premiešajte a nechajte ešte 3 minúty dusiť.
- Medzitým si uvarte ryžu. Potom, čo je uvarená, ju nasypte do väčšieho hrnca a zmiešajte s karí zmesou.
- Podávajte posypané parmezánom.