Kuracie rizoto na karí so šampiňónmi

Kuracie rizoto na karí so šampiňónmi

Tento recept je na trochu odlišné rizoto a to práve vďaka karí koreniu, ktoré jedlu dodá ten správny indický šmrnc.

Ingrediencie

  • 400g kuracích pŕs
  • 1 lyžica kari
  • 1 lyžica sladkej papriky
  • 1 nasekaná cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 200g nakrájaných čerstvých šampiňónov
  • 1/3 hrnčeka bieleho vína
  • 0,5 hrnčeka kokosového mlieka
  • 300ml kuracieho vývaru
  • 4 lyžice masla
  • Strúhaný parmezán
  • Soľ, korenie
  • Oregano
  • 4 varné vrecká ryže

Postup

  • Najprv si očistite kuracie prsia a potom ich nakrájajte na kocky/rezance.
  • Vo väčšej panvici zohrejte 2 lyžice masla, na ktorom speňte cibuľku.
  • Potom pridajte nakrájané mäso, chvíľku restujte zo všetkých strán a potom prihoďte nakrájané šampiňóny a prelisovaný cesnak.
  • Zasypte karí korením a sladkou paprikou a restujte asi 2 minúty, aby paprika nezhorkla.
  • Ihneď pridajte víno, oregano, soľ, korenie, premiešajte a varte ďalších 5 minút.
  • Prilejte kuracie vývar, kokosové mlieko aa priveďte k bodu varu. Potom pridajte nastrúhaný parmezán, všetko premiešajte a nechajte ešte 3 minúty dusiť.
  • Medzitým si uvarte ryžu. Potom, čo je uvarená, ju nasypte do väčšieho hrnca a zmiešajte s karí zmesou.
  • Podávajte posypané parmezánom.
Rizoto so šampiňónmi na karí.
Zdroj: happyfoodstube.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.