Kuracie rizoto s hubami

Kuracie rizoto s hubami

Hubové rizoto môžete obohatiť kuracím alebo napríklad aj bravčovým mäsom. Záleží len na vás a vašich chutiach.

Ingrediencie

  • 50g masla
  • 80g údené slaniny
  • 1 cibuľa, nasekaná
  • 250g čerstvých či sušených húb
  • 300g ryže arborio
  • 150ml suchého bieleho vína
  • 1l kuracieho vývaru
  • 140g kuracích pŕs, nakrájaných na kocky
  • 50g strúhaného parmezánu, plus navyše na podávanie
  • Nasekaná petržlenová vňať na ozdobu

Postup

  • Na veľkej panvici zahrejte maslo. Orestujte cibuľku a do zlatista a potom prihoďte nakrájanú slaninu.
  • Pridajte huby a mäso a restujte po dobu aspoň 5 minút, aby huby pustili chuť.
  • Vmiešajte ryžu a restujte ju aspoň 2 minúty, kým nezmení farbu.
  • Nalejte víno a priveďte do varu. Potom prilejte kurací vývar po jednej naberačke, vždy ju priveďte do varu a pokračujte s ďalšími.
  • Trvať by to malo cca 20 minút, kým ryža nenasiakne všetku tekutinu.
  • Textúra by mala byť krémová, preto v prípade potreby pridajte viac vývaru.
  • Nakoniec vmiešajte parmezán s petržlenovou vňaťou a nechajte 5 minút odpočívať. Dochuťte soľou či korením a podávajte.
Risotto s hubami a petržlenovou vňaťou, posypané čerstvým parmezánom.
Zdroj: recipetineats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.