Hubové rizoto môžete obohatiť kuracím alebo napríklad aj bravčovým mäsom. Záleží len na vás a vašich chutiach.
Ingrediencie
- 50g masla
- 80g údené slaniny
- 1 cibuľa, nasekaná
- 250g čerstvých či sušených húb
- 300g ryže arborio
- 150ml suchého bieleho vína
- 1l kuracieho vývaru
- 140g kuracích pŕs, nakrájaných na kocky
- 50g strúhaného parmezánu, plus navyše na podávanie
- Nasekaná petržlenová vňať na ozdobu
Postup
- Na veľkej panvici zahrejte maslo. Orestujte cibuľku a do zlatista a potom prihoďte nakrájanú slaninu.
- Pridajte huby a mäso a restujte po dobu aspoň 5 minút, aby huby pustili chuť.
- Vmiešajte ryžu a restujte ju aspoň 2 minúty, kým nezmení farbu.
- Nalejte víno a priveďte do varu. Potom prilejte kurací vývar po jednej naberačke, vždy ju priveďte do varu a pokračujte s ďalšími.
- Trvať by to malo cca 20 minút, kým ryža nenasiakne všetku tekutinu.
- Textúra by mala byť krémová, preto v prípade potreby pridajte viac vývaru.
- Nakoniec vmiešajte parmezán s petržlenovou vňaťou a nechajte 5 minút odpočívať. Dochuťte soľou či korením a podávajte.