Typickou ingredienciou, ktorá sa do pokrmov s karí pridáva, je kokosové mlieko. Tento recept nie je výnimkou! Pokiaľ chcete mať hustejšiu omáčku, pridajte trochu kukuričného škrobu.
Ingrediencie:
- 1000 g kuracích pŕs alebo stehien
- 1 šálka kokosového mlieka
- 1 veľká červená paprika
- 3 PL kokosového oleja
- 1/2 strednej žltej cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 PL čerstvého zázvoru
- 2 čajové lyžičky kari
- 2 čajové lyžičky mletého koriandra
- 1 PL čerstvej limetkovej šťavy
- 1-2 PL hnedého cukru
- 1/4 šálky čerstvého koriandra alebo bazalky
- soľ, korenie
Postup:
- Cibuľu nakrájajte na kocky, cesnak a zázvor nadrobno.
- Červenú papriku nakrájajte na tenké prúžky.
- Na veľkej hlbokej panvici rozohrejte dve polievkové lyžice kokosového oleja.
- Pridajte cibuľu a restujte ju 3-5 minút, kým nezačne zlátnuť.
- Pridajte cesnak a zázvor a premiešajte.
- Znížte teplotu na minimum a pridajte karí a koriander, povarte približne 2 minúty.
- Zvýšte teplotu a pridajte zvyšnú lyžicu kokosového oleja a červenú papriku.
- Miešajte 1-2 minúty a potom pridajte kúsky kuracieho mäsa.
- Podľa chuti osoľte a okoreňte.
- Za častého miešania varte asi 10-15 minút, kým mäso nie je takmer mäkké.
- Prilejte kokosové mlieko, limetkovú šťavu a hnedý cukor, dôkladne premiešajte a ešte 3-4 minúty povarte.
Kuracie na karí s kokosovým mliekom podávajte ozdobené koriandrom alebo bazalkou, v prípade priania je možné pridať tiež kešu oriešky.