Kuracie s ryžou a fazuľami z jednej panvice

Kuracie s ryžou a fazuľami z jednej panvice

Jednoduchá večera z jednej panvice z kuracích paličiek, aromatického korenia, sušeného ovocia, ryže, fazule a čerstvých byliniek, ktorú si môžete prispôsobiť svojej chuti a potešiť tak svoje chuťové bunky.

Čo budete potrebovať

  • 8 kuracích paličiek
  • 1 a 1/2 lyžičky soli
  • 1 lyžička čerstvo mletého čierneho korenia
  • 3 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 1 lyžička mletej škorice alebo rímskej rasce
  • 1 lyžička mletej kurkumy, karí korenia alebo mletého koriandra
  • 1/2 šálky bielej ryže
  • 425 g konzervovaných fazule, prepláchnutých
  • 1/2 šálky sušeného ovocia, ako je ríbezle, hrozienka, čerešne alebo brusnice (voliteľne)
  • 1/2 lyžičky drvených vločiek chilli (voliteľne)
  • 1/4 šálky nahrubo nasekaných jemných byliniek, ako je koriander, petržlenová vňať, mäta, bazalka a/alebo kôpor

Postup

  • Ochuťte paličky zo všetkých strán lyžičkou soli a lyžičkou čierneho korenia.
  • Rozpáľte olej vo veľkej hlbokej panvici na stredne vysokom plameni.
  • Pridajte paličky a restujte, raz v polovici otočte, kým koža nezíska zlatohnedú farbu, celkom asi 10 minút.
  • Preneste na tanier.
  • Pridajte cibuľu, škoricu a kurkumu na tuk v panvici a restujte na stredne vysokom ohni za stáleho miešania, kým sa všetko nerozvonia, asi 1 minútu.
  • Pridajte ryžu a miešajte, aby sa obalila korením.
  • Pridajte 1 a 1/4 šálky horúcej vody, zoškrabnite opečené kúsky z panvice, potom vmiešajte fazuľu, sušené ovocie (ak používate), červené chilli (ak používate) a zvyšné 1/2 lyžičky soli.
  • Paličky vložte späť do panvice a priveďte tekutinu do varu.
  • Okamžite znížte teplotu na minimum, prikryte a varte, kým ryža nezmäkne a kura nie je prepečené, 20–25 minút.
  • Odstráňte z ohňa a nechajte 5 minút sedieť.
  • Našuchorte ryžu vidličkou a potom posypte bylinami.
  • Nechajte si chutiť!
Pokrm z jednej panvice z kuracieho mäsa, aromatického korenia, sušeného ovocia, ryže, fazule a čerstvých byliniek.
www.epicurious.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.