Cuketová sekaná so syrom Feta a mletým hydinovým mäsom je jemná, lahodná a stane sa obľúbeným pokrmom vo vašej rodine. Táto zdravá sekaná je tajne plná zeleniny, plná bielkovín s nízkym obsahom sacharidov. Je to tá správna voľba, keď vo svojom jedálničku chcete urobiť nepatrné zmeny, ktoré budú mať obrovský vplyv na vaše zdravie, vitalitu a celkový životný štýl.
Čo budeme potrebovať
- 125 g strúhanky
- 60 ml mlieka
- 1 kg mletého kuracieho mäsa (alebo morčacieho)
- 2 vajcia
- 2 lyžičky cibuľového prášku
- 2 lyžičky granulovaného cesnaku
- Lyžička soli
- Lyžička korenia
- Lyžička oregana
- Lyžica worcesterskej omáčky
- 200 g rozdrobeného syra feta
- 500 g nastrúhanej cukety (zbavenej vody)
- 200 ml marinara omáčky (alebo drvených paradajok v plechovke)
Postup
- Rúru si predhrejeme na 150 stupňov
- Do veľkej misy pridáme strúhanku a mlieko
- Miešame, kým sa nevytvorí pasta
- K paste pridáme mleté morčacie mäso, vajcia, korenie, worcesterskú omáčku, syr feta, cuketu a paradajkovú omáčku
- Rukami všetky ingrediencie premiešame, kým nám nevznikne celistvá zmes
- Veľký plech na pečenie postriekame sprejom na varenie
- Cuketovú zmes dáme na plech a vytvarujeme z nej bochník
- Zvyškom paradajkovej omáčky potrieme cuketovou sekanou
- Pečieme 1 hodinu 15 minút
- Upečenú sekanú potom necháme 5 minút odležať, nakrájame na osem plátkov a podávame
- Sekanú možno tiež skladovať vo vzduchotesnej nádobe v chladničke či v mrazničke