Pripravte si túto ľahkú sekanú z kuracieho mäsa, ktorá je krehká, šťavnatá a nabitá zeleninou, čo jej dodáva veľa lahodnej chuti. Úžasná večera pre ktorýkoľvek deň v týždni!
Čo budete potrebovať
- olej v spreji
- 5 lyžíc barbecue omáčky
- 1 lyžica marhuľového džemu
- 1,5 šálky strúhanky
- ¼ šálky mlieka
- 1 kg mletého kuracieho mäsa
- ½ šálky strúhaného parmezánu
- 2 veľké vajcia
- 1 šálka nastrúhanej cukety
- 1 šálka nastrúhanej mrkvy
- ¾ šálky nasekanej žltej cibule
- ¼ šálky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate, plus ďalšie podľa chuti na ozdobu
- 1 lyžica worcesterskej omáčky
- 1,5 lyžičky cesnakového prášku
- 1,5 lyžičky soli
- 1 lyžička čerstvo mletého čierneho korenia
- 1 lyžička sušeného oregana
- ½ lyžičky kajenského korenia
Postup
- Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
- Nastriekajte formu na sekanú s rozmermi 23 x 13 cm olejom v spreji a vyložte ju papierom na pečenie (papier na pečenie by mal pokrývať dno a dve najdlhšie strany formy, pričom časť papiera na pečenie nechajte mierne presahovať najdlhšie strany – to uľahčuje vybratie sekanej po upečení).
- Nastriekajte papier na pečenie olejom v spreji a odložte bokom.
- V malej miske prešľahajte 3 lyžice barbecue omáčky s marhuľovým džemom.
- Dajte bokom.
- V inej malej miske zmiešajte strúhanku s mliekom, zamiešajte a potom na pár minút odstavte, aby strúhanka mlieko vsiakla.
- Vo veľkej mise zmiešajte mleté kuracie mäso so strúhankou namočenou v mlieku, zvyšnými 2 lyžicami barbecue omáčky, parmezánom, vajcami, cuketou, mrkvou, cibuľou, petržlenovou vňaťou, worcesterskou omáčkou, cesnakom a cesnakom m a miešajte , kým sa všetko nespojí.
- Kuraciu zmes preložte do pripravenej formy a rozprestrite ju do rovnomernej vrstvy.
- Formou poklepte na kuchynský pult asi 5-krát alebo 10-krát, aby sa sekaná prirodzene usadila.
- Pečte 1 hodinu a 15 minút.
- Opatrne vyberte sekanú z rúry a potrite odloženou zmesou barbecue omáčky a džemu.
- Vložte sekanú späť do rúry a pokračujte v pečení ďalších 10 až 15 minút alebo pokiaľ nebude úplne prepečená (vnútorná teplota v strede sekanej by mala mať 74 stupňov Celzia.
- Po upečení sekanú opatrne vyberte z rúry.
- Sekanú nechajte 5 minút vychladnúť vo forme.
- Potom ju vyberte z formy a nechajte ju vychladnúť ďalších 5 až 10 minút.
- Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou (ak chcete).
- Krájajte, servírujte a jednoducho si to užite!
Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie plynových varných dosiek . Kto vyhral v našom porovnaní?