Kuracie sekaná so zeleninou a parmezánom

Kuracie sekaná so zeleninou a parmezánom

Pripravte si túto ľahkú sekanú z kuracieho mäsa, ktorá je krehká, šťavnatá a nabitá zeleninou, čo jej dodáva veľa lahodnej chuti. Úžasná večera pre ktorýkoľvek deň v týždni!

Čo budete potrebovať

  • olej v spreji
  • 5 lyžíc barbecue omáčky
  • 1 lyžica marhuľového džemu
  • 1,5 šálky strúhanky
  • ¼ šálky mlieka
  • 1 kg mletého kuracieho mäsa
  • ½ šálky strúhaného parmezánu
  • 2 veľké vajcia
  • 1 šálka nastrúhanej cukety
  • 1 šálka nastrúhanej mrkvy
  • ¾ šálky nasekanej žltej cibule
  • ¼ šálky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate, plus ďalšie podľa chuti na ozdobu
  • 1 lyžica worcesterskej omáčky
  • 1,5 lyžičky cesnakového prášku
  • 1,5 lyžičky soli
  • 1 lyžička čerstvo mletého čierneho korenia
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • ½ lyžičky kajenského korenia

Postup

  • Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
  • Nastriekajte formu na sekanú s rozmermi 23 x 13 cm olejom v spreji a vyložte ju papierom na pečenie (papier na pečenie by mal pokrývať dno a dve najdlhšie strany formy, pričom časť papiera na pečenie nechajte mierne presahovať najdlhšie strany – to uľahčuje vybratie sekanej po upečení).
  • Nastriekajte papier na pečenie olejom v spreji a odložte bokom.
  • V malej miske prešľahajte 3 lyžice barbecue omáčky s marhuľovým džemom.
  • Dajte bokom.
  • V inej malej miske zmiešajte strúhanku s mliekom, zamiešajte a potom na pár minút odstavte, aby strúhanka mlieko vsiakla.
  • Vo veľkej mise zmiešajte mleté ​​kuracie mäso so strúhankou namočenou v mlieku, zvyšnými 2 lyžicami barbecue omáčky, parmezánom, vajcami, cuketou, mrkvou, cibuľou, petržlenovou vňaťou, worcesterskou omáčkou, cesnakom a cesnakom m a miešajte , kým sa všetko nespojí.
  • Kuraciu zmes preložte do pripravenej formy a rozprestrite ju do rovnomernej vrstvy.
  • Formou poklepte na kuchynský pult asi 5-krát alebo 10-krát, aby sa sekaná prirodzene usadila.
  • Pečte 1 hodinu a 15 minút.
  • Opatrne vyberte sekanú z rúry a potrite odloženou zmesou barbecue omáčky a džemu.
  • Vložte sekanú späť do rúry a pokračujte v pečení ďalších 10 až 15 minút alebo pokiaľ nebude úplne prepečená (vnútorná teplota v strede sekanej by mala mať 74 stupňov Celzia.
  • Po upečení sekanú opatrne vyberte z rúry.
  • Sekanú nechajte 5 minút vychladnúť vo forme.
  • Potom ju vyberte z formy a nechajte ju vychladnúť ďalších 5 až 10 minút.
  • Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou (ak chcete).
  • Krájajte, servírujte a jednoducho si to užite!
Sekaná z kuracieho mäsa ozdobená čerstvými bylinkami.
www.girlheartfood.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie plynových varných dosiek . Kto vyhral v našom porovnaní?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.