Kuracie so zeleninou, fetou a olivami na grécky spôsob

Kuracie so zeleninou, fetou a olivami na grécky spôsob

Tento pokrm je zdravý, ľahko sa pripravuje a prekypuje chuťou. Korenie použité v tomto recepte je inšpirované gréckou kuchyňou – od koriandra, cez kôpor až po cibuľu a cesnak. Chutná marináda z balzamikového octu, citrónu a medu dokonale dopĺňa kuracie mäso, ktoré sa potom pečie na čerstvej zelenine. Nakoniec pridajte syr feta a olivy a razom máte to najlahodnejšie jedlo, ktoré si zamilujete!

Čo budete potrebovať

Na kuracie mäso:

  • 1 kg kuracích pŕs, nakrájaných na rezančeky
  • 2 lyžice balzamikového octu
  • 1 lyžica medu
  • 1 lyžica olivového oleja
  • šťava a kôra z 1 citróna
  • 4 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky cibuľového prášku
  • 1 lyžička cesnakového prášku
  • 1 lyžička papriky
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička sušeného kôpru
  • 1/2 lyžičky koriandra
  • 1/4 lyžičky muškátového orieška

Na zeleninu:

  • 2 stredné cukety
  • 1 stredný baklažán
  • 1 stredná červená cibuľa
  • 500 g cherry paradajok
  • 1 lyžička soli
  • čerstvo mleté korenie
  • olivový olej v spreji
  • 60 g fety
  • 60 g olív kalamata
  • 2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate
  • 2 lyžice čerstvej mäty

Postup

  • Cukety rozkrojte pozdĺžne napoly a potom tieto kúsky pozdĺžne rozpoľte.
  • Potom cukety nakrájajte na kúsky veľkosti sústa.
  • Baklažán rozkrojte pozdĺžne napoly a potom tieto kúsky pozdĺžne rozpoľte.
  • Potom baklažán nakrájajte na kúsky o veľkosti sústa.
  • Nakrájajte červenú cibuľu.
  • Plech postriekajte olivovým olejom v spreji.
  • Na plech dajte nakrájanú cuketu, nakrájaný baklažán, nakrájanú červenú cibuľu a cherry paradajky.
  • Postriekajte olivovým olejom v spreji.
  • Posypte 1 lyžičkou soli.
  • Pridajte čerstvé mleté korenie.
  • Nakrájajte kuracie prsia na prúžky.
  • V mise zmiešajte balzamikový ocot, olivový olej, med, kôru a šťavu z citróna, cesnak a korenia.
  • Všetko spolu prešľahajte.
  • Pridajte mäso do misy a premiešajte, aby sa v zmesi obalilo.
  • Pridajte mäso na vrch zeleniny na plechu a nalejte navrch extra marinádu.
  • Pečte 25 minút.
  • Zvýšte teplotu rúry na 230 stupňov Celzia.
  • Vyberte z rúry a na plech nasypte fetu a olivy.
  • Plech vráťte na 5 minút do rúry.
  • Nasekajte bylinky a nasypte na vrch zmesi na plechu.
  • Servírujte s prípadnou šťavou, ktorá sa vám utvorila počas pečenia.
  • Nechajte si chutiť!
Grécke kuracie rezančeky s cuketou, cherry paradajkami, baklažánom, fetou a olivami na plechu na pečenie.
www.sweetsavoryandsteph.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.