Kuracie soté s paprikou na turecký spôsob

Kuracie soté s paprikou na turecký spôsob

Turecké soté z kuracieho mäsa je zdravé a jednoduché jedlo plné stredomorskej chuti. Vyrába sa restovaním kuracích kúskov s cibuľou, paradajkami, paprikou a rôznym korením. Tento pokrm spĺňa všetky očakávania pre ideálne jedlo na všedný deň. Restované kúsky mäsa podávajte s jedným z týchto troch receptov na ryžu .

Čo budeme potrebovať

  • 3 lyžice olivového oleja
  • 600 g kuracieho stehenného rezňa (alebo pŕs)
  • 1 stredná cibuľa (nakrájaná nahrubo)
  • 2 zelené papriky
  • 2 červené papričky
  • 50 g paradajkového pretlaku
  • 25 g tureckej pálivej paprikovej pasty
  • 1 lyžička pul biber papriky (alebo klasické chilli)
  • 1 lyžička cukru
  • 250 g paradajky (ošúpané a nahrubo nakrájané)
  • 200 ml vody
  • 15 g listovej petržlenovej vňate
  • soľ
  • korenie

Postup

  • Zahrejte hrniec na strednú teplotu.
  • Pridajte olivový olej a opekajte kura
  • Ide o to, aby sa kura osmahlo, nie uvarilo.
  • Znížte teplotu na stredne nízku.
  • Smažte cibuľu a papriku do zmäknutia, 8–10 minút, pravidelne miešajte av prípade potreby pridajte ďalší olej.
  • Pridajte paradajkový pretlak, feferónkovú pastu, pul biber a cukor.
  • Vymažte ďalšiu minútu alebo dve za stáleho miešania.
  • Pridajte nakrájané paradajky, kuracie mäso (s prípadnou šťavou) a vodu.
  • Dobre premiešajte a priveďte do varu, potom nechajte variť, kým sa kura neprevarí, 10–15 minút.
  • Stiahnite teplotu a vmiešajte plocholistú petržlenovú vňať.
  • Pred podávaním nechajte ďalších 5 minút odležať.
Panvica plná kuracích kúskov s paprikou a kešu.
Zdroj: dinneratthezoo.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.