Turecké soté z kuracieho mäsa je zdravé a jednoduché jedlo plné stredomorskej chuti. Vyrába sa restovaním kuracích kúskov s cibuľou, paradajkami, paprikou a rôznym korením. Tento pokrm spĺňa všetky očakávania pre ideálne jedlo na všedný deň. Restované kúsky mäsa podávajte s jedným z týchto troch receptov na ryžu .
Čo budeme potrebovať
- 3 lyžice olivového oleja
- 600 g kuracieho stehenného rezňa (alebo pŕs)
- 1 stredná cibuľa (nakrájaná nahrubo)
- 2 zelené papriky
- 2 červené papričky
- 50 g paradajkového pretlaku
- 25 g tureckej pálivej paprikovej pasty
- 1 lyžička pul biber papriky (alebo klasické chilli)
- 1 lyžička cukru
- 250 g paradajky (ošúpané a nahrubo nakrájané)
- 200 ml vody
- 15 g listovej petržlenovej vňate
- soľ
- korenie
Postup
- Zahrejte hrniec na strednú teplotu.
- Pridajte olivový olej a opekajte kura
- Ide o to, aby sa kura osmahlo, nie uvarilo.
- Znížte teplotu na stredne nízku.
- Smažte cibuľu a papriku do zmäknutia, 8–10 minút, pravidelne miešajte av prípade potreby pridajte ďalší olej.
- Pridajte paradajkový pretlak, feferónkovú pastu, pul biber a cukor.
- Vymažte ďalšiu minútu alebo dve za stáleho miešania.
- Pridajte nakrájané paradajky, kuracie mäso (s prípadnou šťavou) a vodu.
- Dobre premiešajte a priveďte do varu, potom nechajte variť, kým sa kura neprevarí, 10–15 minút.
- Stiahnite teplotu a vmiešajte plocholistú petržlenovú vňať.
- Pred podávaním nechajte ďalších 5 minút odležať.