Ako dosiahnu vyprážané kuracie stehná takú chrumkavosť a šťavnatosť, ako sme zvyknutí vo fastfoodoch? Musíte vyskúšať tento recept na rezne z kuracieho mäsa a konečne zistíte, v čom je to tajomstvo!
Na marinádu
- 1 lyžica žltých horčičných semienok
- 1 lyžica hnedých horčičných semienok
- 1 1/2 lyžičky semienok koriandra
- 250 ml jablčného octu
- 80 g soli
- 40 g cukru
- 30 g nasekaného čerstvého kôpru
Na kura
- 8 vykostených kuracích stehien bez kože, rozpolených
- Rastlinný olej
- 500 ml cmar
- 500 g hladkej múky
- soľ
- Med, vločkovitá morská soľ, sezamové semienka, pálivá omáčka (na podávanie)
Postup
- Horčičné a koriandrové semienka opekajte v suchom strednom hrnci na strednú teplotu, kým horčičné semienka nezačnú praskať, asi 3 minúty.
- Pridajte ocot, soľ a cukor a priveďte do varu.
- Znížte teplotu a varte za častého miešania, kým sa soľ a cukor nerozpustia, asi 4 minúty.
- Odstráňte z tepla; vmiešajte kôpor a 4 šálky vody. Necháme vychladnúť.
- Vložte kura a soľný roztok do veľkého uzatvárateľného plastového vrecka a nechajte chladiť 3 hodiny.
- Vyberte kura zo slaného nálevu, oškrabajte semienka.
- V panvici si rozohrejte olej na vysokú teplotu.
- Medzitým dajte do veľkej misy cmaru. Vložte múku do ďalšej veľkej misy, dochutíme soľou.
- Obaľte kura v cmare, potom vyvaľkajte v múke a preneste na plech.
- Kurča usmažte na horúcom oleji, kým nie je koža tmavo zlatohnedá a chrumkavá a kura nie je prepečené, 6–8 minút.
- Kuracie rezne pokvapkajte medom a posypte morskou soľou a semienkami.
- Podávame s pikantnou omáčkou.