Úžasný zimný pokrm z jednej panvice, ktorý vás skvele zasýti aj zahreje. Kombinácia pečených kuracích stehien, sladkej červenej kapusty a šťouchaným maslových fazule s cesnakom je úplne neodolateľná!
Čo budete potrebovať
- 2 kuracie stehná
- slnečnicový olej
- 1 kocka zeleninového bujónu
- polovica veľkej hlávky červenej kapusty
- 1 červená cibuľa
- 1 hruška
- ½ tyčinky škorice
- ½ lyžičky borievkových bobúľ
- 1 badián
- 1 lyžička nového korenia
- 2 lyžičky trstinového cukru
- 60 ml červeného vína
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 bobkový list
- 1 plechovka maslových fazule
- soľ a korenie
Postup
- Predhrejte rúru na 220°C.
- Kuracie stehná potrite trochou oleja a dobre ich ochuťte soľou a korením.
- Dajte do rúry na pekáč piecť na 20 minút.
- Medzitým kocku vývaru zmiešajte s 250 ml vriacej vody.
- Miešajte, kým sa nerozpustí.
- Kapustu rozpoľte a rezom v tvare V odstráňte tuhý stredový koreň.
- Polovicu kapusty nakrájajte nadrobno.
- Olúpte a nakrájajte cibuľu.
- Hrušku aj so šupkou nastrúhajte.
- Cibuľu s nastrúhanou hruškou zmiešajte vo veľkej panvici vhodnej do rúry s kapustou, škoricou, borievkou, badiánom, novým korením, cukrom, vínom a vývarom.
- Dochuťte soľou a korením.
- Kuracie stehná vyberte z rúry a vložte do zmesi z červenej kapusty.
- Zakryte panvicu pokrievkou alebo tesne priliehajúcou vrstvou alobalu.
- Znížte teplotu rúry na 190 °C a pečte 40 minút.
- Zatiaľ čo sa mäso pečie, olúpte strúčiky cesnaku, vložte ich do hrnca s bobkovým listom a len trochu podlejte vodou.
- Mierne duste 20 minút, kým cesnak úplne nezmäkne.
- Maslové fazule sceďte a prepláchnite.
- Pridajte ich do hrnca s cesnakom a varte za mierneho miešania, kým sa úplne nezahrejú, asi 5 minút.
- Zlejte prebytočnú vodu, odstráňte bobkový list a vidličkou alebo šťouchadlom na zemiaky roztlačte cesnak a fazuľa na hrubú kašu.
- Dochuťte soľou a korením.
- Vyberte pokrm z rúry a dochuťte kapustu podľa svojich predstáv.
- Kuracie stehná podávajte na množstve kapusty s roztlačenými fazuľami ako prílohou.