Kombinácia sladkých farebných paprík sa rozpustí v ústach
Ingrediencie
- 4 kúsky kuracích stehien
- olivový olej
- soľ, korenie
- 4 farebné papriky, nakrájané na mesiačiky
- 2 stredne veľké cibule, nakrájané na mesiačiky
- 2 strúčiky cesnaku, hrubo nasekané
- pár lyžíc bieleho vína
- 1/3 šálky olivového oleja
- 425 g paradajok, nakrájaných na väčšie kocky
- 1/2 lyžičky semienok feniklu
- 1 lyžička mletej papriky
- 1/2 sušeného oregana
- 1/2 lyžička sušenej bazalky
Postup
- Rúru predhrejte na 200 °C.
- Kuracie stehná pokvapkajte olivovým olejom a dochuťte soľou a korením. Odložte bokom.
- Na plech rovnomerne rozložte nakrájané papriky, cibuľu a cesnak.
- Pokvapkajte niekoľkými lyžicami bieleho vína aj olivovým olejom.
- Rovnomerne rozložte kocky paradajok a posypte soľou a korením.
- Kuracie stehná vyskladajte navrch.
- Všetko posypte feniklovými semienkami, paprikou, oreganom a bazalkou.
- Plech zakryte alobalom a pečte pri teplote 200 ° C po dobu 1 hodiny a 15 minút.
- Keď je kura upečené, vyberte z rúry a nechajte pár minút odpočívať.