Kuracie stehná s maslom a naan chlebom

Kuracie stehná s maslom a naan chlebom

Tento recept na butter chicken je jedno z najjednoduchších indických karí jedál na prípravu. Maslová kuracia omáčka je tak dobrá, že ju budete chcieť jesť každý deň!

Čo budeme potrebovať

Na mäso

  1. 75 ml gréckeho jogurtu
  2. 2 strúčiky cesnaku
  3. 3 cm čerstvého zázvoru (nastrúhaný)
  4. 2 lyžičky mletej rasce
  5. 2 lyžičky mletého koriandra
  6. Korenie garam masala (podľa chuti)
  7. štipka chilli
  8. 600 g kuracích stehien (nakrájaných na kocky)
  9. Lyžica oleja
  10. 20 g masla
  11. Cibuľu
  12. 410 g drvených paradajok
  13. 150 ml kuracieho vývaru
  14. 100 ml smotany nie šľahanie

Na naan

  1. 4 g droždia v prášku
  2. 125 ml teplej vody
  3. 15 g bieleho cukru
  4. 30 ml plnotučného mlieka
  5. Vajcia
  6. 2 lyžičky soli
  7. 270 g hladkej múky
  8. 30 g ghí

Postup

  1. V mise si zmiešame jogurt, cesnak, zázvor, rascu, koriander, garam masala a chilli prášok
  2. Misku prikryjeme a umiestnime ju na 2 hodiny do chladničky
  3. Medzitým si pripravíme naan chlieb
  4. Na kvások si zmiešame droždie s teplou vodou a cukrom v menšej miske
  5. Tú zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme 10 minút odpočívať na teplom mieste
  6. Ušľaháme si vajcia s mliekom
  7. Múku si samostatne preosejeme do samostatnej misy a pridáme soľ
  8. Pridáme mokré ingrediencie av múke urobíme jamku
  9. Do toho potom vlejeme hotový kvások a pridáme vyšľahané vajcia s mliekom
  10. Cesto začneme spracovávať a hniesť
  11. Keď je cesto z väčšej časti spracované, vytvoríme z neho guľu a misu prikryjeme utierkou
  12. Misu s cestom tak o uložíme na teplé miesto a necháme ho 1-1,5 hodiny kysnúť.
  13. Potom vykysnuté cesto položíme na pomúčenú pracovnú plochu a znovu ho prehniteme
  14. Prepracované cesto rozdelíme na 6 približne rovnakých kusov
  15. Tie potom tvarujeme do guličky, zľahka ich pomúčime, prikryjeme utierkou a znovu necháme 15 minút kysnúť
  16. Potom guličky na ľahko pomúčenej ploche vyvaľkáme do tenkých placiek
  17. Na panvici si zohrejeme tenkú vrstvu oleja na vysokú teplotu
  18. Jednotlivé placky naanu začneme vkladať a smažiť na panvici
  19. Placku otáčame až v momente keď spodná strana začne zlátnuť
  20. Z každej strany placku opekáme asi 1 minútu
  21. Keď sa marináda pripravená v hrnci si zahrejeme olej a rozpustíme maslo
  22. Pridáme cibuľu a za občasného miešania ju varíme, kým nezosklovatí
  23. Pridáme kuraciu zmes a varíme približne 5 minút, kým nezačne zmes meniť farbu
  24. Vmiešame paradajkový pretlak a vývar
  25. Hrniec prikryjeme a zmes privedieme do varu
  26. Keď sa zmes začne variť, teplotu znížime na minimum a za občasného miešame varíme ďalších 10 minút alebo kým kurča úplne nezmäkne a zmes nezhustne
  27. Vmiešame smotanu a varíme ďalších 5 minút, kým sa zmes neprehreje a nespojí
  28. Hotové kura s maslom podávame ešte teplé s čerstvým naan chlebom a lístkami koriandra
Krémový indický tradičný pokrm s kuracími stehnami a naan chlebom.
Zdroj: recipetineats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.