Kuracie stehná s ryžou

Kuracie stehná s ryžou

Maslová cesnaková ryža je hviezdou tohto receptu. Spoločne so šťavnatými kuracími stehnami to dohromady zanechá výbornú a nezabudnuteľnú chuť na vašich chuťových pohárikoch. Len do toho!

Ingrediencie

  • 5 kúskov kuracích stehien
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, lisované
  • 2 lyžice masla
  • 270 g nevarenej bielej ryže
  • 375 ml kuracieho vývaru
  • 315 ml horúcej vody
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • 1/2 lyžičky cesnakového prášku
  • 3/4 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
  • olej
  • jemne nasekaná čerstvá petržlen

Postup

  • Predhrejte rúru na 180°C.
  • Do pekáča nasypte cibuľu, cesnak a do stredu vložte maslo.
  • Vložte do rúry a pečte 15 minút. Priebežne kontrolujte a miešajte, keď budú niektoré kúsky cibule už hnedé.
  • Medzitým vo vedľajšej miske zmiešajte mletú papriku, sušený tymián, cesnakové korenie, soľ, korenie.
  • Zmesou posypte kuracie kúsky, zo všetkých strán ho obaľte.
  • Vyberte pekáč z rúry, prisypte ryžu a premiešajte.
  • Kurča umiestnite na ryžu a potom prilejte kurací vývar aj vodu.
  • Pekáč zakryte alobalom, vložte do rúry a pečte 30 minút.
  • Po uplynutí doby odstráňte alobal, kura potrite olejom a pečte ďalších 20 minút, kým sa tekutina nevstrebe.
  • Keď je kura upečené a ryža hotová, vyberte pekáč z rúry. Nechajte na pár minút odpočinúť.
  • Podávajte ozdobené s petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Kuracie kúsky s ryžou a tymianom z jedného pekáča.
zdroj: reciperineats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.