Luxusné chrumkavé kuracie stehná ochutené kurkumou v pikantnej medovo-horčičnej omáčke sú vychutené k úplnej dokonalosti a vy si ich zamilujete. Pritom ide o neuveriteľne jednoduchý recept. To jednoducho musíte vyskúšať!
Ingrediencie
- 6 – 8 kuracích stehien, s kosťou as kožou
- olej na vyprážanie
- 1 polievková lyžica extra panenského olivového oleja
- 1 lyžička mletej kurkumy
- 1 čajová lyžička sušenej horčice
- soľ a korenie
Na medovo-horčičnú omáčku:
- 3 lyžice hrubozrnnej horčice
- 3 lyžice dijonskej horčice
- 3 lyžice medu
- 2 lyžice kuracieho vývaru
- soľ a korenie
Postup
- Predhrejte rúru na 190 °C.
- Osušte kuracie stehná.
- Zmiešajte olivový olej, kurkumu, sušenú horčicu, soľ a korenie a dobre zapracujte do kuracích stehien tak, aby bola zmesou úplne pokrytá.
- Suroviny na medovo-horčičnú omáčku prešľahajte a dajte bokom.
- Na sporáku rozohrejte veľkú panvicu vhodnú do rúry.
- Po zahriatí pridajte olej tak, aby sotva pokryl povrch.
- Keď sa blyští, pridajte kuracie stehná kožou dole.
- Opekajte 3–4 minúty dozlatista, potom otočte a opekajte z druhej strany asi 3 minúty.
- Prebytočný olej zlejte a všetko zalejte medovo-horčičnou omáčkou.
- Vložte panvicu do rúry a pečte 30 minút alebo pokiaľ teplomer vložený do mäsa neukáže vnútornú teplotu 80 °C.
- Vyberte z rúry a podávajte.