Kuracie štvrtky na zelenine

Kuracie štvrtky na zelenine

Tento pokrm si obľúbite nielen pre jeho skvelú chuť, ale aj preto, že na jeho prípravu vám stačí iba jeden pekáč. Nemusíte sa tak obávať množstva špinavého riadu.

Ingrediencie:

  • 6 kuracích štvrtok
  • 4 zemiaky
  • 2 mrkvy
  • 2 cibuľa
  • 1 paprika
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1/2 šálky bieleho vína
  • 1/3 šálky masla
  • rasca
  • grilovacie korenie
  • sladká paprika
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Kuracie štvrťky dôkladne umyte a očistite. Prípadne ich môžete na vnútornej strane pri kosti ich narezať tak, aby kosť bola vidieť. Mäso sa následne lepšie prepečie.
  2. V miske zmiešajte rozpustené maslo a korenie.
  3. Umyte zeleninu, cesnak, cibuľu a mrkvu olúpte, zemiaky nie.
  4. Následne zeleninu pokrájajte na kúsky. Veľkosť záleží na vašich preferenciách.
  5. Do pekáča či hlbšieho plechu vložte zeleninu a na ňu následne položte kuracie štvrťky.
  6. Zalejte bielym vínom a následne prelejte približne tromi štvrtinami pripravenej marinády z masla a korenia.
  7. Pečte v rúre predhriatej na 200°C približne 20 minút.
  8. Po uplynutí tejto doby potrite mäso ešte jednou zvyšnou marinádou a potom pečte ešte ďalších 25 minút.

Takto pripravené kuracie štvrťky môžete konzumovať len tak, alebo ich možno podávať zároveň s ryžou.

Kúsky kurčaťa pripravované na plechu spoločne so zemiakmi, paprikou, cibuľou, mrkvou a cesnakom
zdroj: dontgobaconmyheart.co.uk

Pečené kuracie štvrťky možno ľahko pripraviť aj v pečeni. Ako dopadla recenzia pečienok od Ety ?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.