Kuracie supreme

Kuracie supreme

Pripravte si kuracie prsia so smotanovou omáčkou supreme. Zaberie vám približne hodinu a olizovať sa budete ešte dlho po jeho zjedení.

Ingrediencie

  • 400-500g kuracích pŕs
  • 4 lyžice olivového oleja
  • Soľ, mleté korenie
  • 1/2 citróna, nakrájaný na štvrtky
  • 3 vetvičky tymiánu
  • 1 šalotka, nasekaná najemno
  • 2 strúčiky drveného cesnaku
  • 1/4 hrnčeka bieleho vína
  • 2 hrnčeky kuracieho vývaru
  • 1/2 hrnčeka smotany na šľahanie
  • 4 lyžice masla
  • 2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate

Postup

  • Predhrejte rúru na 180°C.
  • Očistite kuracie prsia.
  • Na panvici zohrejte 3 lyžice oleja, pridajte kuracie prsia a po dobu 5 minút opekajte do zlatista.
  • Na panvicu potom pridajte citrón, čerstvý tymián, zakryte pokrievkou a vložte do rúry na 10-20 minút, podľa hrúbky pŕs.
  • Prsia potom dajte na tanier, prikryte ich a dajte bokom.
  • Citrón vyhoďte a obsah z panvice si nalejte do misky, a nechajte na neskôr.
  • Panvicu dajte späť na platničku a zahrejte poslednú lyžicu oleja na strednú teplotu.
  • Potom pridajte šalotku s cesnakom a restujte asi 5 minút, kým šalotka nezačne mierne hnednúť.
  • Nalejte víno a varte minútu, kým sa tekutina neodparí. Potom pridajte kuracie vývar a obsah misy, ktorý ste si dali bokom. Varte do zredukovania 5-10 minút.
  • Nalejte smotanu a varte ďalších 5 minút do zhustnutia. Potom vmiešajte maslo.
  • Zmes z panvice nalejte cez sito, aby ste získali jemnú omáčku bez hrudiek a pevných častí.
  • Do omáčky nakoniec vmiešajte petržlen a podávajte spoločne s kuraťom a prílohou.
Smotanové mäso z kurčaťa s petržlenovou vňaťou.
Zdroj: afamilyfeast.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.