Pripravte si kuracie prsia so smotanovou omáčkou supreme. Zaberie vám približne hodinu a olizovať sa budete ešte dlho po jeho zjedení.
Ingrediencie
- 400-500g kuracích pŕs
- 4 lyžice olivového oleja
- Soľ, mleté korenie
- 1/2 citróna, nakrájaný na štvrtky
- 3 vetvičky tymiánu
- 1 šalotka, nasekaná najemno
- 2 strúčiky drveného cesnaku
- 1/4 hrnčeka bieleho vína
- 2 hrnčeky kuracieho vývaru
- 1/2 hrnčeka smotany na šľahanie
- 4 lyžice masla
- 2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate
Postup
- Predhrejte rúru na 180°C.
- Očistite kuracie prsia.
- Na panvici zohrejte 3 lyžice oleja, pridajte kuracie prsia a po dobu 5 minút opekajte do zlatista.
- Na panvicu potom pridajte citrón, čerstvý tymián, zakryte pokrievkou a vložte do rúry na 10-20 minút, podľa hrúbky pŕs.
- Prsia potom dajte na tanier, prikryte ich a dajte bokom.
- Citrón vyhoďte a obsah z panvice si nalejte do misky, a nechajte na neskôr.
- Panvicu dajte späť na platničku a zahrejte poslednú lyžicu oleja na strednú teplotu.
- Potom pridajte šalotku s cesnakom a restujte asi 5 minút, kým šalotka nezačne mierne hnednúť.
- Nalejte víno a varte minútu, kým sa tekutina neodparí. Potom pridajte kuracie vývar a obsah misy, ktorý ste si dali bokom. Varte do zredukovania 5-10 minút.
- Nalejte smotanu a varte ďalších 5 minút do zhustnutia. Potom vmiešajte maslo.
- Zmes z panvice nalejte cez sito, aby ste získali jemnú omáčku bez hrudiek a pevných častí.
- Do omáčky nakoniec vmiešajte petržlen a podávajte spoločne s kuraťom a prílohou.