Kuracie supreme na masle

Kuracie supreme na masle

Tento klasický recept na kuracie prsia pečené masle vás očarí svojou jednoduchosťou a bude skvele fungovať ako večera pre rodinu, tak hostina pre priateľov. Lahodné opečené mäsko podávame s pečenými alebo varenými zemiakmi na masle a zeleninovým šalátkom.

Čo budeme potrebovať

  1. 50 g masla
  2. Lyžička olivového oleja
  3. 4 kuracie prsia (vykostené, s kožou)
  4. 50 g slaniny (hrubo nakrájané)
  5. 2 malé cibule (nakrájané nadrobno)
  6. 2 strúčiky cesnaku (rozdrvené)
  7. 100 ml suchého bieleho vína
  8. 300 ml tučnej smotana
  9. Soľ
  10. Čierne korenie

Postup

  1. Vo veľkej panvici si na strednú teplotu rozpustíme maslo s olejom
  2. Kurča celé okoreníme az oboch strán opečieme na rozpustenom masle
  3. Kuracie kúsky vyberieme z panvice a dáme bokom
  4. Do panvice pridáme slaninu a cibuľu a za občasného premiešania varíme 10 minút, kým cibuľa nezmäkne a nezosklovatí
  5. Potom vmiešame cesnak a varíme ďalších 5 minút
  6. Zmes v hrnci zalejeme vínom a necháme asi minútu prebublávať, potom vmiešame smotanu
  7. Kurča vrátime do panvice kožou dole
  8. Panvicu prikryjeme a varíme po dobu 10 minút
  9. Po 10 minútach kura otočíme, panvicu napoly odkryjeme a pokračujeme ďalších 5–10 minút vo varení, kým nie sú prsia prepečené a omáčka sa nezredukuje na konzistenciu hustej smotany
  10. Omáčku ochutnáme, okoreníme a podávame

Vyhnite sa oblúkom klasickej zemiakovej kaši a pripravte si jednu z týchto výborných dobrôt z nových zemiakov ! Pripravte si ich ako dokonalý šalát so šalotkovou zálievku alebo ako pečené chipsy s parmezánom, výber je len na vás!

Najlepší recept na kuracie prsíčko vo vlastnej šťave.
Zdroj: afamilyfeast.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.