Tento klasický recept na kuracie prsia pečené masle vás očarí svojou jednoduchosťou a bude skvele fungovať ako večera pre rodinu, tak hostina pre priateľov. Lahodné opečené mäsko podávame s pečenými alebo varenými zemiakmi na masle a zeleninovým šalátkom.
Čo budeme potrebovať
- 50 g masla
- Lyžička olivového oleja
- 4 kuracie prsia (vykostené, s kožou)
- 50 g slaniny (hrubo nakrájané)
- 2 malé cibule (nakrájané nadrobno)
- 2 strúčiky cesnaku (rozdrvené)
- 100 ml suchého bieleho vína
- 300 ml tučnej smotana
- Soľ
- Čierne korenie
Postup
- Vo veľkej panvici si na strednú teplotu rozpustíme maslo s olejom
- Kurča celé okoreníme az oboch strán opečieme na rozpustenom masle
- Kuracie kúsky vyberieme z panvice a dáme bokom
- Do panvice pridáme slaninu a cibuľu a za občasného premiešania varíme 10 minút, kým cibuľa nezmäkne a nezosklovatí
- Potom vmiešame cesnak a varíme ďalších 5 minút
- Zmes v hrnci zalejeme vínom a necháme asi minútu prebublávať, potom vmiešame smotanu
- Kurča vrátime do panvice kožou dole
- Panvicu prikryjeme a varíme po dobu 10 minút
- Po 10 minútach kura otočíme, panvicu napoly odkryjeme a pokračujeme ďalších 5–10 minút vo varení, kým nie sú prsia prepečené a omáčka sa nezredukuje na konzistenciu hustej smotany
- Omáčku ochutnáme, okoreníme a podávame
Vyhnite sa oblúkom klasickej zemiakovej kaši a pripravte si jednu z týchto výborných dobrôt z nových zemiakov ! Pripravte si ich ako dokonalý šalát so šalotkovou zálievku alebo ako pečené chipsy s parmezánom, výber je len na vás!