Zdravý, rýchly jednoduchý… čo viac o tomto recepte na polievku so slepačím mäsom dodať. Vyskúšajte ju a uvidíte sami, že neodoláte a behom pár minút bude hrniec od polievky prázdny.
Čo budeme potrebovať
- 750 g kuracích pŕs (nekrájaný na kocky)
- Štipka soli
- Štipka korenia
- 2 lyžice olivového oleja
- Cibuľa (nakrájaná na kocky)
- Paprička jalapeno
- 4 strúčiky cesnaku (nasekaný)
- 2 lyžičky oregana
- Lyžička mletej rasce
- 2 plechovky bielych fazule (odkvapkaných)
- 500 ml kuracieho vývaru
- 200 g čedaru (strúhaného)
Postup
- Kurča osolíme a okoreníme
- Vo veľkom hrnci si na strednú teplotu rozohrejeme 1 lyžicu oleja
- Pridáme kura a začneme ho restovať, kým nie je zlatisté a dáme ho bokom
- V rovnakom hrnci potom zahrejeme zvyšný olej a do mäkka restujeme cibuľu
- Pridáme nakrájanú jalapeno, cesnak, oregano a rascu
- Všetko varíme a miešame ďalšie 2 minúty, potom zložíme z tepla
- Pridáme 250 ml vývaru a 1 plechovku celých fazule
- Vedľa v miske si rozmixujeme 1 plechovku fazule s 250 ml vývaru
- Fazuľovú zmes vmiešame do fazuľovej polievky na platni
- Polievku varíme na nízku teplotu asi 40 minút
- Nakoniec prisypeme syr a miešame, kým sa nerozpustí