Tento recept na plnené kuracie vrecko je najlepšie, keď na každú rolku položíte plátok syra čedar. Keď pekáčik vyberiete z rúry, tak to vyzerá to krásne, je to dokonalá konečná úprava pokrmu.
Čo budeme potrebovať
- 4 kuracie prsia bez kože
- 4-8 plátkov slaniny
- 4-8 plátkov syra čedar
- 1 lyžička cibuľového prášku (alebo iného obľúbeného korenia, ako je údená paprika, cesnakový prášok, grilovacie korenie, tymián)
- hrsť vlašských orechov (nasekaných)
- morská soľ
- korenie
Postup
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- Kuracie prsia naklepte na tenké plátky.
- Cibuľový prášok rovnomerne nasypte na každé kuracie prsník.
- Na každé kuracie prsník položte 1-2 plátky slaniny, podľa veľkosti pŕs.
- Na každé kuracie prsník položte 1 plátok syra a posypte trochou nasekaných orechov.
- Kuracie prsia zrolujte do pevných valčekov.
- Rolky vložte do sklenenej alebo keramickej zapekacej misy „švom“ dole.
- Na každú rolku kuracích pŕs položte 1/2-1 plátok čedaru.
- Pečte v predhriatej rúre 30-40 minút, alebo kým nevytečie z pŕs šťava.
- Vyberte z rúry, nechajte 5 minút odpočinúť a podávajte.