Kuracie zeleninové risotto

Kuracie zeleninové risotto

Vyskúšajte aj túto klasiku, ktorá sa bežne pripravuje v slovenských kuchyniach.

Ingrediencie

  • 4 hrnčeky kuracieho vývaru (alebo použite bujón)
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžica masla
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 400g kuracích pŕs, nakrájaných na kocky
  • 1 červená paprika, nakrájaná na kocky
  • 1/2 plechovky sladkej kukurice
  • 1 hrnček ryže Arborio
  • 1/2 lyžičky mletého korenia
  • Soľ
  • Strúhaný parmezán

Postup

  • Vo veľkej panvici zahrejte olej a maslo. Pridajte cibuľu a restujte do zlatista.
  • Pridajte kuracie mäso a smažte, kým nie je zo všetkých strán biele.
  • Potom pridajte nakrájanú papriku a sladkú kukuricu a restujte ďalšie 3-4 minúty.
  • Pridajte ryžu a restujte 2 minúty. Za stáleho miešania prilejte kurací vývar.
  • Varte 15 minút, kým sa všetka tekutina nevstrebe a ryža nebude krémová. V prípade potreby pridajte viac vývaru.
  • Nakoniec vmiešajte korenie a parmezán.
  • Podávajte posypané parmezánom.
Zeleninové risotto s paprikou a kukuricou.
Zdroj: slimmingeats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.