Vyskúšajte aj túto klasiku, ktorá sa bežne pripravuje v slovenských kuchyniach.
Ingrediencie
- 4 hrnčeky kuracieho vývaru (alebo použite bujón)
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžica masla
- 1 cibuľa, jemne nakrájaná
- 400g kuracích pŕs, nakrájaných na kocky
- 1 červená paprika, nakrájaná na kocky
- 1/2 plechovky sladkej kukurice
- 1 hrnček ryže Arborio
- 1/2 lyžičky mletého korenia
- Soľ
- Strúhaný parmezán
Postup
- Vo veľkej panvici zahrejte olej a maslo. Pridajte cibuľu a restujte do zlatista.
- Pridajte kuracie mäso a smažte, kým nie je zo všetkých strán biele.
- Potom pridajte nakrájanú papriku a sladkú kukuricu a restujte ďalšie 3-4 minúty.
- Pridajte ryžu a restujte 2 minúty. Za stáleho miešania prilejte kurací vývar.
- Varte 15 minút, kým sa všetka tekutina nevstrebe a ryža nebude krémová. V prípade potreby pridajte viac vývaru.
- Nakoniec vmiešajte korenie a parmezán.
- Podávajte posypané parmezánom.