Kurča a zemiaky zapečené so smotanou

Kurča a zemiaky zapečené so smotanou

Zapečené kuracie mäso a zemiaky s dijonskou krémovou omáčkou je chutný zázrak z jedného hrnca, ktorý sa hodí na každý deň v týždni. Talianske korenie a dijonská horčica sa krásne zmiešajú v bohatej maslovej omáčke, ktorá sa perfektne hodí k jemnému mäsu a zemiakom.

Čo budeme potrebovať

  • 3 kuracie prsia bez kože
  • 2 lyžičky talianskeho zmesného korenia
  • soľ
  • korenie
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 500 g baby zemiakov (rozpolené alebo roztvorené)

Na smotanovú omáčku

  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžička mletého cesnaku
  • 250 ml kuracieho vývaru
  • 2 lyžice dijonskej horčice
  • 250 ml hustej smotany
  • ½ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky mletého čierneho korenia

Postup

  • Zmiešajte kura a zemiaky vo veľkej mise.
  • Pokvapkajte 1 lyžicou olivového oleja, premiešajte, aby sa obalili, potom bohato dochuťte soľou a korením a talianskou koreniacou zmesou.
  • Vo veľkej panvici rozpustite maslo na strednej teplote.
  • Pokvapkajte 1 lyžicou olivového oleja a dobre premiešajte.
  • Do jednej polovice panvice pridajte kura, do druhej polovice zemiaky.
  • Varte nerušene 3–4 minúty, otočte kura a opekajte ďalšie 3–4 minúty, kým z oboch strán nezhnedne.
  • Kurča a zemiaky preložte na tanier a prikryte, aby zostali teplé.
  • V rovnakej panvici rozpustite maslo na strednú teplotu.
  • Pridajte cesnak a miešajte po dobu 1 minúty, kým nebude voňavý.
  • Vmiešajte kurací vývar a dijonskú horčicu, potom zašľahajte hustú smotanu, soľ a korenie.
  • Vráťte kura a zemiaky do panvice a dobre ich premiešajte v omáčke.
  • Preložte do predhriatej rúry a pečte 15–20 minút, kým nie je kura prepečené a zemiaky mäkké.
  • Na kurča a zemiaky nalejte dijonskú omáčku, ozdobte čerstvo namletým čiernym korením a čerstvými bylinkami a podávajte.

Pre perfektný výsledok si kúptekvalitný pomalý hrniec . Ako ho vybrať sa dozviete v našej recenzii.

Vypečené kuracie prsia s jemnou krustou a mäkkými zemiakmi.
Zdroj: lifemadesimplebakes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.