Kurča marinované v jogurte

Kurča marinované v jogurte

Nie je nič lepšie ako kuracie mäso marinované v okorenenom gréckom jogurte s príjemnou chuťou citrónu a byliniek. Vyskúšajte to sami!

Ingrediencie

  • cca 1100 g vykostených kuracích stehien bez kože (asi 7 stehien) alebo kuracích pŕs (asi 5)

Na jogurtovú marinádu:

  • 2/3 šálky plnotučného gréckeho jogurtu
  • 2 PL olivového oleja
  • 2 lyžice citrónovej šťavy + 1 lyžička citrónovej kôry
  • 1 PL lisovaného cesnaku
  • 1 PL olúpaného a nasekaného čerstvého zázvoru
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1 lyžička mletého koriandra
  • 1 lyžička papriky
  • 1/4 lyžičky kajenského korenia
  • 1/4 lyžičky škorice
  • 1 lyžička soli a čerstvo mletého čierneho korenia (možno upraviť podľa chuti)
  • 1/4 šálky nasekaného koriandra a ďalšie na servírovanie

Postup

  1. V mise prešľahajte jogurt, olivový olej, citrónovú šťavu, citrónovú kôru, cesnak, zázvor, rascu, koriander, papriku, kajenské korenie, škoricu, soľ, korenie a koriander.
  2. Vložte kura do uzatvárateľného mraziaceho vrecka.
  3. Kuracie mäso prelejte jogurtovou marinádou.
  4. Utesnite vrecko a zároveň vytlačte prebytočný vzduch.
  5. Kuracie mäso rovnomerne potrite marinádou.
  6. Nechajte v chladničke odpočinúť aspoň 2 hodiny (alebo až 8 hodín pri prsiach, 24 hodín u stehien).
  7. Predhrejte plynový gril na 220 stupňov.
  8. Grilovacie rošty očistite a ľahko potrite olejom (pomocou naolejovanej papierovej utierky a dlhých klieští).
  9. Grilujte kura, kým nebude prepečené, asi 5 až 7 minút z každej strany.
  10. Dobrú chuť!
Marinované kuracie mäso v okorenenom gréckom jogurte s bylinkami, servírované na bielom oválnom tanieri s klinmi citróna a posypané koriandrom.
www.cookingclassy.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.