Bylinky sú v gastronómii nenahraditeľné. Dokážeme s nimi vykúzliť neuveriteľnú chuť i arómu, vďaka čomu aj obyčajné mäso je super mäso. Keď to spojíme s kuraťom, výsledok je jemný, diétny a úplne vynikajúci.
Ingrediencie:
- 8 stredne veľkých šalotiek
- 2 vetvičky čerstvého rozmarínu
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- Šťava z polovice citróna
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 kura (1 500 g)
Postup:
- Rozmarín s cesnakom nasekáme, cibuľu s petržlenovou vňaťou nakrájame najemno a zatiaľ dáme bokom.
- Pripravíme si gril, ideálne pokiaľ máme ten čo je na drevené uhlie.
- Zahrejeme ho a pustíme sa do prípravy mäsa.
- V miske zmiešame všetky uvedené ingrediencie, aby vznikla hladká zmes.
- Odoberieme 2 lyžice zmesi a vložíme do dutiny kurčaťa.
- Zostávajúcu zmes starostlivo rozotrieme na celé kura.
- To položíme na gril prsíčkami hore tak, aby bolo umiestnené na stredne časti pečenia roštu.
- Zaklopíme vekom a pečieme cca 1 hodinu a 20 minút, pričom v polovici pečenia kura otočíme prsiami dole.
- Hotové kura ihneď servírujeme. Ako príloha je super grilovaná zelenina či hranolky.