Kurča na bylinkách

Kurča na bylinkách

Bylinky sú v gastronómii nenahraditeľné. Dokážeme s nimi vykúzliť neuveriteľnú chuť i arómu, vďaka čomu aj obyčajné mäso je super mäso. Keď to spojíme s kuraťom, výsledok je jemný, diétny a úplne vynikajúci.

Ingrediencie:

  • 8 stredne veľkých šalotiek
  • 2 vetvičky čerstvého rozmarínu
  • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • Šťava z polovice citróna
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 kura (1 500 g)

Postup:

  • Rozmarín s cesnakom nasekáme, cibuľu s petržlenovou vňaťou nakrájame najemno a zatiaľ dáme bokom.
  • Pripravíme si gril, ideálne pokiaľ máme ten čo je na drevené uhlie.
  • Zahrejeme ho a pustíme sa do prípravy mäsa.
  • V miske zmiešame všetky uvedené ingrediencie, aby vznikla hladká zmes.
  • Odoberieme 2 lyžice zmesi a vložíme do dutiny kurčaťa.
  • Zostávajúcu zmes starostlivo rozotrieme na celé kura.
  • To položíme na gril prsíčkami hore tak, aby bolo umiestnené na stredne časti pečenia roštu.
  • Zaklopíme vekom a pečieme cca 1 hodinu a 20 minút, pričom v polovici pečenia kura otočíme prsiami dole.
  • Hotové kura ihneď servírujeme. Ako príloha je super grilovaná zelenina či hranolky.
Bylinkové kura pečené na grile.
Zdroj: https://www.bettycrocker.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.