Lahodné mäso upravené na citróne a cesnaku podávané s kuskusom a čerstvými bylinkami je ideálne, ak si chcete užiť večeru plnou chuťou. V recepte sa používajú kuracie stehná a korenie, ktoré má vo svojej špajze každý.
Čo budeme potrebovať
- 8 vykostených stehien
- 2 citróny
- 4 lyžice olivového oleja
- 3 strúčiky cesnaku
- Červená cibuľa
- 320 ml kuracieho vývaru
- 240 g kuskusu
- Hrsť petržlenu
- Hrsť mäty
Postup
- Stehná očistíme a odstránime z nich kožu
- Z citrónov nastrúhame kôru a pre zatiaľ ju dáme bokom
- Do veľkej misy vytlačíme z citrónov šťavu a pridáme 2 lyžice olivového oleja
- Osolíme, okoreníme a pridáme kura
- Kurča v zmesi premiešame, aby sa dobre obalilo
- Misu s kurčaťom prikryjeme a necháme 30 minút odpočívať
- Rozpálime si veľkú panvicu, na ktorej začneme stehná smažiť
- Vyprážame z každej strany približne 5 minút, potom znížime teplotu a restujeme ďalším 5-10 minút, kým sa stehná neuvaria
- Medzitým si na tenké plátky nakrájame cesnak a cibuľu
- V panvici na strednú teplotu roztopíme ½ lyžice oleja
- Vhodíme cesnak a cibuľu
- Restujeme po dobu 5 minút, kým nezmäknú
- V menšom hrnci začneme zahrievať vývar, kým sa nám nezačne variť
- Potom ho zložíme zo sporáka, vsypeme kuskus, prikryjeme a necháme 5 minút odpočívať
- Keď je kuskus hotový, pridáme zvyšok oleja a primiešame cesnak s cibuľou
- Bylinky si zmiešame s citrónovou kôrou a pridáme ich do kuskusu
- Kuskus podávame s usmaženým kuracím mäsom