Kurča na cesnaku s kuskusom

Kurča na cesnaku s kuskusom

Lahodné mäso upravené na citróne a cesnaku podávané s kuskusom a čerstvými bylinkami je ideálne, ak si chcete užiť večeru plnou chuťou. V recepte sa používajú kuracie stehná a korenie, ktoré má vo svojej špajze každý.

Čo budeme potrebovať

  1. 8 vykostených stehien
  2. 2 citróny
  3. 4 lyžice olivového oleja
  4. 3 strúčiky cesnaku
  5. Červená cibuľa
  6. 320 ml kuracieho vývaru
  7. 240 g kuskusu
  8. Hrsť petržlenu
  9. Hrsť mäty

Postup

  1. Stehná očistíme a odstránime z nich kožu
  2. Z citrónov nastrúhame kôru a pre zatiaľ ju dáme bokom
  3. Do veľkej misy vytlačíme z citrónov šťavu a pridáme 2 lyžice olivového oleja
  4. Osolíme, okoreníme a pridáme kura
  5. Kurča v zmesi premiešame, aby sa dobre obalilo
  6. Misu s kurčaťom prikryjeme a necháme 30 minút odpočívať
  7. Rozpálime si veľkú panvicu, na ktorej začneme stehná smažiť
  8. Vyprážame z každej strany približne 5 minút, potom znížime teplotu a restujeme ďalším 5-10 minút, kým sa stehná neuvaria
  9. Medzitým si na tenké plátky nakrájame cesnak a cibuľu
  10. V panvici na strednú teplotu roztopíme ½ lyžice oleja
  11. Vhodíme cesnak a cibuľu
  12. Restujeme po dobu 5 minút, kým nezmäknú
  13. V menšom hrnci začneme zahrievať vývar, kým sa nám nezačne variť
  14. Potom ho zložíme zo sporáka, vsypeme kuskus, prikryjeme a necháme 5 minút odpočívať
  15. Keď je kuskus hotový, pridáme zvyšok oleja a primiešame cesnak s cibuľou
  16. Bylinky si zmiešame s citrónovou kôrou a pridáme ich do kuskusu
  17. Kuskus podávame s usmaženým kuracím mäsom
Cesnakové kurča s citrónom a kuskusom.
Zdroj: deliciousmagazine.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.