Kurča na grile s barbecue omáčkou

Kurča na grile s barbecue omáčkou

Ak existuje populárna omáčka, ktorá by nemala chýbať v žiadnej kuchyni, potom je to jednoznačne barbecue. Má svoju špecifickú a úplne nezameniteľnú chuť i arómu. V kombinácii s kuracím mäsom je úplne super.

Ingrediencie:

  • 1 celé kura (1 400 až 1 600 g)
  • Morská soľ
  • Mleté čierne korenie
  • 1/2 hrnčeka klasickej barbecue omáčky

Postup:

  • Začneme tým, že nahrejeme gril a nachystáme si ho na tzv. nepriame grilovanie.
  • Nahriate uhlie rozhrnieme do strán, aby sa v strede grilu utvorilo menej rozpálené miesto.
  • Kurča opláchneme zo všetkých strán aj vo vnútri a dôkladne osušíme pomocou kuchynských papierových utierok.
  • Osolíme, okoreníme a položíme do strednej časti roštu prsíčkami nahor.
  • Zaklopíme vekom a necháme grilovať zhruba 1 a pol hodiny.
  • Zhruba v polovici pečenia kura otočíme a grilujeme z druhej strany.
  • Hlavne je potrebné udržovať po celú dobu dostatočne rozpálený gril, takže v priebehu grilovania dopĺňame pár hrstí dreveného uhlia.
  • Asi 15 minút pred koncom pečenia odklopíme znova gril a potrieme kura omáčkou barbecue z oboch strán.
  • Potom zaklopíme veko, a ešte necháme zvyšných 15 minút grilovať.
  • Dôležité je, aby malo mäso v najsilnejšej časti stehna teplotu 160 °C.
  • Keď je kura hotové, preložíme ho z grilu, zakryjeme alobalom a necháme ešte 20 minút odpočívať.
  • Potom ho môžeme servírovať.
Barbecue kura z grilu podľa receptu Marthy Stewart.
Zdroj: https://www.marthastewart.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.