Indickú karí omáčku si môžete pripraviť aj bez smotany či mlieka. Je to úplne jednoduchý recept a aj bez chýbajúcej smotany je veľmi chutný.
Ingrediencie
- 500g kuracích pŕs
- 1-2 cibuľa
- 250g paradajok
- 1 lyžička sušeného cesnaku
- 1/2 lyžice mletého zázvoru
- 3 lyžice karí
- 1/2 lyžičky mletej škorice
- 1 lyžička kurkumy
- 2 hrnčeky kuracieho vývaru (môžete nahradiť bujónom rozmiešaným vo vode)
- Soľ, korenie
- Olivový olej/kokosový olej
Postup
- Najskôr si nakrájajte paradajky a cibuľu. Potom nakrájajte kura na rezančeky.
- Rezančeky vložte do misky, zasypte ho kurkumou, soľou, zázvorom a cesnakom. Všetko dobre premiešajte a dajte marinovať na 30 minút.
- Na panvici zohrejte olej, pridajte cibuľu a speňte ju. Po 2 minútach pridajte škoricu a smažte, kým cibuľa nezezlátne.
- Pridajte paradajky a varte asi 2 minúty, občas premiešajte.
- Teraz pridajte marinované kuracie rezančeky, zakryte pokrievkou a duste 5 minút.
- Jemne premiešajte, opäť zakryte a duste ďalších 10 minút, kým sa voda neodparí.
- Pridajte karí s kuracím vývarom, premiešajte a opäť pod pokrievkou varte 3-4 minúty.
- Omáčku osoľte a okoreňte podľa chuti. Podávajte s ryžou alebo s akoukoľvek prílohou podľa vašich preferencií.