Kurča na karí bez smotany

Kurča na karí bez smotany

Indickú karí omáčku si môžete pripraviť aj bez smotany či mlieka. Je to úplne jednoduchý recept a aj bez chýbajúcej smotany je veľmi chutný.

Ingrediencie

  • 500g kuracích pŕs
  • 1-2 cibuľa
  • 250g paradajok
  • 1 lyžička sušeného cesnaku
  • 1/2 lyžice mletého zázvoru
  • 3 lyžice karí
  • 1/2 lyžičky mletej škorice
  • 1 lyžička kurkumy
  • 2 hrnčeky kuracieho vývaru (môžete nahradiť bujónom rozmiešaným vo vode)
  • Soľ, korenie
  • Olivový olej/kokosový olej

Postup

  • Najskôr si nakrájajte paradajky a cibuľu. Potom nakrájajte kura na rezančeky.
  • Rezančeky vložte do misky, zasypte ho kurkumou, soľou, zázvorom a cesnakom. Všetko dobre premiešajte a dajte marinovať na 30 minút.
  • Na panvici zohrejte olej, pridajte cibuľu a speňte ju. Po 2 minútach pridajte škoricu a smažte, kým cibuľa nezezlátne.
  • Pridajte paradajky a varte asi 2 minúty, občas premiešajte.
  • Teraz pridajte marinované kuracie rezančeky, zakryte pokrievkou a duste 5 minút.
  • Jemne premiešajte, opäť zakryte a duste ďalších 10 minút, kým sa voda neodparí.
  • Pridajte karí s kuracím vývarom, premiešajte a opäť pod pokrievkou varte 3-4 minúty.
  • Omáčku osoľte a okoreňte podľa chuti. Podávajte s ryžou alebo s akoukoľvek prílohou podľa vašich preferencií.
Panvica s kúskami mäsa a indickou omáčkou.
Zdroj: theflavorbender.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.