Kurča pečené na kyslej kapuste

Kurča pečené na kyslej kapuste

Fermentovaná kapusta sa dokonale hodí aj ku kuraciemu mäsu. Podarí sa, keď má krásne chrumkavú kožičku.

INGREDIENCIA

  • 3 plátky slaniny
  • 8 kuracích štvrtok
  • ¾ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky korenia
  • 1 cibuľa
  • 700 g bielej alebo červenej kyslej kapusty
  • 1 hrnček vody
  • 1 bobkový list
  • 2 zemiaky
  • rasca
  • cesnak
  • mletá červená paprika

POSTUP

  • Zemiaky si olúpeme a nastrúhame najemno.
  • Slaninu si nakrájame na kocky a na panvici si ju nasucho osmažíme.
  • Kurča si osolíme, okoreníme, posypeme paprikou, rascou a cesnakom.
  • Do pekáčika si dáme scedenú kapustu zmiešanú so zemiakmi, posypeme rascou a navrch položíme kura, plátky cibule, bobkový list a slaninu.
  • Dáme piecť na 200 °C.
  • V priebehu pečenia občas podlievame šťavou z kurčaťa a vodou.
  • Pečieme zhruba hodinu.
Recept na kyslú kapustu s kuracím mäsom.
pinterest.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.