Fermentovaná kapusta sa dokonale hodí aj ku kuraciemu mäsu. Podarí sa, keď má krásne chrumkavú kožičku.
INGREDIENCIA
- 3 plátky slaniny
- 8 kuracích štvrtok
- ¾ lyžičky soli
- ¼ lyžičky korenia
- 1 cibuľa
- 700 g bielej alebo červenej kyslej kapusty
- 1 hrnček vody
- 1 bobkový list
- 2 zemiaky
- rasca
- cesnak
- mletá červená paprika
POSTUP
- Zemiaky si olúpeme a nastrúhame najemno.
- Slaninu si nakrájame na kocky a na panvici si ju nasucho osmažíme.
- Kurča si osolíme, okoreníme, posypeme paprikou, rascou a cesnakom.
- Do pekáčika si dáme scedenú kapustu zmiešanú so zemiakmi, posypeme rascou a navrch položíme kura, plátky cibule, bobkový list a slaninu.
- Dáme piecť na 200 °C.
- V priebehu pečenia občas podlievame šťavou z kurčaťa a vodou.
- Pečieme zhruba hodinu.