Skúste si upiecť kura plnené zmesou z cukety, parmezánu a strúhanky! Je to lahôdka, ktorú si zamiluje celá vaša rodina.
Čo budete potrebovať
- 750 g zemiakov
- 1/4 šálky olivového oleja
- 1 a 1/2 lyžičky soli
- 1 a ½ lyžičky korenia
- 2 stredné cukety, nastrúhané
- 2 lyžice strúhanky
- 3 lyžice strúhaného parmezánu
- 4 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 lyžičky sušeného oregána
- 1 celé kura s hmotnosťou cca 1,75 kg
Postup
- Predhrejte rúru na 200 °C
- Do pekáča pridajte na štvrťky nakrájané zemiakmi, zalejte ich 1 lyžicou a dochuťte 1/4 lyžičkou soli a korenia.
- Premiešajte cuketu so strúhankou, parmezánom, 2 lyžicami olivového oleja, polovicou lisovaného cesnaku, 1 lyžičkou oregana, 1/4 lyžičkou soli a ¼ lyžičkou korenia.
- Dajte bokom.
- Prstami uvoľnite kožu z kuracích pŕs a cuketovú zmes rovnomerne natlačte pod kožu.
- Celé kura potrite zvyšným olejom.
- Do priehlbiny pridajte nasekaný cesnak a dochuťte dutinu a kura zvyšným oreganom, soľou a čiernym korením.
- Nohy zviažte potravinárskym povrázkom.
- Kurča vložte prsiami hore do pekáča na zemiaky a pečieme v spodnej tretine rúry 70 až 80 minút. alebo pokiaľ teplomer na mäso zasunutý do najhrubšej časti vnútornej strany stehna nezaznamená 85°C.
- Preneste kura na servírovací tanier alebo doštičku a zakryte ho alobalom na 10 až 15 minút.
- Zemiaky vyberte a uchovávajte v teple.
- Dobrú chuť!
Máme pre vás aj výborné recepty na pečeňové kuracie paštéty v 7 variantoch. Ktorú si pripravíte ako prvú?